Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkouška pece - problémy

Od: luciek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer všem.

Přítel staví pec, a při zkoušce se objevil tento problém: Při zatápění do kamen s pecí nejen že kouř leze z kamen, ale i z vymetacích dvířek pece, i z vybiracích z komína. Po asi půl hodině tyto nežádoucí projevy přestanou. Čím vším to může být, a případně co s tím?

Děkuji Lucka.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

0x
Čím to může být? Evidentně netáhne komín…
To mi moje kamna, 50 let starý Petry, při zatápění občas taky udělají :)
Jak se to zahřeje, tak už je to OK. já s tím nic dělat nebudu, je to technologie stará 10 000 let.Špína, mour, kouř, to k tomu patřî

jendad
hodnocení

0x

V létě je teplo a komín má malý tah , v zimě se to zlepší . Navíc v zimě se bude topit trvale a pec už nevychladne a komín bude teplejší než venkovní vzduch a tedy bude už snaží roztápení . Další věcí je návrh tahu a jejich konstrukce , případně zkratová klapka . Teď by bylo roztápět nejjednoduší s pmocí zapálení novin ve vymetacích dvířkách jako podpora vytvoření tahu v komíně.

hodnocení

0x
Tah komína je dán rozdílem teplot uvnitř a vně. Při letním počasí je běžné že je negativní. Před zátopem zapalte noviny ve vybíracích dvířkách.

hodnocení

0x

Staré pece mívaly zatápěcí dvířka,kam se před zapálením vlastního topeniště daly zapálené noviny pro zajištění komínového tahu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]