Dobrý večer. Sháním stříšku "kryt"na zásuvku na 380v. Bude venku na zdi sice má ip44.ale nechci aby na ní vyloženě pršelo. Nechce se mi to dělat s plechu což ani snad nemůže být.. Nevíte nějakého prodejce jestli se to dá vůbec koupit.ať gúglim jak gúglim.nemůžu na nic narazit. Vyskočilo mi na 220.v a pak samé kryty na stěnu a pod..nebo jestli nemáte nějakou inspěraci.. Dik.
Pokud ta zásuvka bude na slunci(jižní a přilehlé svět. strany), dej kryt či "budku" určitě z kovu, plast na slunci po pár měsících zkřehne+zima/teplo a někde se ulomí(taktéž za deset-dvanáct let dopadne i ta zásuvka) a budeš ten kryt v případě plastu řešit za čtyři roky znovu. Doporučím kryt-"budku" z nemagnetického nerezu(A2, A4) nebo titanzinku-stačí jen nějaký nasazovací či odklápěcí mechanizmus nebo pokud to nevadí esteticky, tak větší skříňka s dvířky. Zapuštění do zdi kvůli možnému zateplovacímu systému není podle mě vhodné.
Budu dávat na zeď tento typ 9224-6F ZÁSUVKA PRŮMYSLOVÁ 4-PÓLOVÁ, 32A / 380V ,6H, + 16A / 230V CZ, IP44, COMBO, POJISTK.je mi to jasné že déšt nevadí. Ale chtěljsem něco nad to.nebo nějakou stříšku jestli není nějaká fa,co to to nabizí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.