Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připevnění vypínače na polystyrenové zateplení

Od: tm odpovědí: 9 změna:
Mám na stěně domu nalepen polystyren. Před natažením lepidlem mě napadlo, ze bych na stěnu udělal ještě světlo. Jak připevnit vypínač na polystyrenové zateplení? Vydlabat díru na krabici nebo krabici na omítku... v obou případech musím vyřešit, jak připevnit na polystyren... prošroubovat celý polyš až do původní stěny? Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Troufám si tvrdit, že krabičku pro vypínač stačí do polystyrenu vlepit, nebo použít krabičku přímo určenou do polystyrenu, která se do něj zašroubuje, ale je na to potřeba koupit/půjčit ještě vrtací sadu na předvrtání otvoru.
Se zásuvkou by to bylo horší, za tu se tahá, ale u vypínače by takové namáhání nemělo hrozit.
Souhlas. Klidně krabičku nalepit nizkoexpan. pěnou

hodnocení

6x

Použijte krabici do zateplení.

Připevnění vypínače na polystyrenové zateplení
Tak by to mělo být, o ní píšu.
Ale tohle nedávájí ani Ukrajinci na zásuvky do zateplení, je to jejich úspora času a peněz. A zákazník si chrochta, jakou mu udělali hoši ze Zakarpatí dobrou cenu *smich* Až zásuvku vytáhne zákazník i s krabičkou, tak ho to přejde...
tm

Když už mám ale polyš nalepený, tak to znamená udělat do něj větší díru než je potřeba na krabici, aby se uchytila ta věc z obrázku. Poté asi krabici oblepit pěnou... to můžu asi dát krabičku rovnou do pěny. Šel by vůbec sehnat vypínač IP44, který by pasoval na tuto kulatou krabičku? Doteď jsem kupoval pouze ty hranaté nástěnné

Nie, Kopos vyraba aj zavrtnu krabicu do hotoveho zateplenia.

hodnocení

3x
A ta stěna, na které bude pridelane světlo, bude taky Izolovana polysem? Snad. To světlo nechceš připevnit nesmyslně jako hmozdinky do polystyrenu...
Jinak vypinac jak píše mikihans, jeho krabička bude držet i v polystyrenu nalepena. Ale i tak dáváme plastový KOPOS pro zateplovací systemy

hodnocení

3x

Bud tam date drahu Kopos krabicu a spodok chytite hmozdinkami do steny, co je profi riesenie alebo to nejako dobastlite, stredne riesenie je krabicu spravne podlozit kvoli vyske a chytit cez dno skrutkou do steny. Pozr tiez na triedu horlavosti a vhodnost do polystryrenu,

hodnocení

1x

Do polyše dávám hlubší krabičky, do větší díry a lepím je pěnou. Ještě se žádná nevytrhla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]