Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dostat tabákový kouř z knížky

Od: jochman odpovědí: 14 změna:

Koupil jsem přes antikvariátní eshop knížku - je jako nová, vypadá téměř nečtená. Ale předchozí majitel byl asi náruživý kuřák, protože z ní silně zavání tabákovým kouřem. Už tři dny mám knihu vystavenou na balkóně, ale kouř z ní nevyprchal. Smrdí opravdu náramně a obávám se, že by v regálu načichly sousední knihy.

Nevíte, co s tím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nickys
hodnocení

1x

Jedině ozon bude fungovat.

jm
Ozoner, dát do auta nebo pokoje doprostřed otevřené na stojato na ježka... souhlasím, jedině tak se toho zbaví
jochman
hodnocení

Tak s tím ozonem jsem to popravdě moc nepochopil. Kromě toho, že nejsem kuřák, nejsem ani řidič :-D

ka

Ozon je velmi reaktivní kyslík, díky čemuž eliminuje zápachy, desinfikuje, ale je i jedovatý. Jsou na něj různé generátory. Při silné koncentraci není dobré jej vdechovat, ale po vyvětrání ok.

Používá se k desinfekci větracího systému v autech. Tam kde plní klimatizace, tu mašinku mají.

ka
hodnocení

0x

Tak ji tam nech tři měsíce, ale i to nemusí pomoct.

Případně nastříkat nějakým odstraňovačem zápachu a nechat vyschnout. Ne na bázi vody!

Zkusit zavakuovat na nějaký čas s aktivním uhlím a dát do tepla.

mrazak
hodnocení

0x

mrazák likviduje cigaretový zápach třeba i z oblečení

hodnocení

0x

Když bylo ještě povoleno všude kouřit, dala jsem si svetřík na noc na radiátor a ráno byl v pořádku. Nebo ven, jestliže mrzlo.:)

hodnocení

0x

Koupila jsem knihu z kuřáckého prostředí a bohužel mi nepomohlo nic...musela jsem se jí zbavit*nevi*

fe
Takže ani ozon ani savo ani mikrovlnka nepomohlo?
Anebo co je to to vaše nic?Možná to jen znamená nic než dost.

cokoladovavenus
hodnocení

0x

Kousek dál od knihy nalijte do misky neředěné SAVO. A celé přikrýt Savo s knihou nějakou větší mísou. Knihu dát dále od Sava. Savo se nesmí se dostat na knihu odbarvuje. Za hodinu dát větrat knihu ven. Savo také smrdí. Jednou jsem to takhle dělala a pomohlo to.

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím.Nevím jestli to pomůže na knížku,ale jako ,,pohlcovač,, pachů dávám do ledničky štamprdli s octem.Zkuste spojit obojí - otevřenou knížku do lednice/mražáku+štamprdli s octem.Nechat asi tak den,pak vyvětrat venku a znovu.Knížku jsem ale nikdy do mražáku nedával - nemůže nějak ,,navlhnout,, a pak se pokroutí listy a obal?

Nebo - nešlo by to reklamovat a vrátit pro kuřácký smrad? Jsem teda kuřák,ale ten smrad někde/u někoho/z něčeho taky nemám rád.

Odbočka - mám kocoura,ale poznám při projití kolem dveří bytu kdo ho má doma taky.Psa taky - mokrej smrdí a suchej štěká ;) .

doplněno 15.09.23 13:17:

Ale všechna zvířata mám rád - někdy víc jak lidi.Snad mimo rozběhnutýho geparda nebo bachyně prasnice s mladýma *smich*

jochman
hodnocení

O mrazáku jsem slyšel - ano také do mrazáku dávám džíny zabalené do igelitu.

Knížku bych asi netroufl, opravdu by nejspíš navhla. Jedině zkusit zabalit do několika vrstev novin, ale nechce se mi moc experimentovat. Knížka je nesehnatelná, sháněl jsem ji 5 let.

mnd®

Napište co je to za knihu.Když to nebude bible,tak se podívám do knihovny.

hodnocení

0x
Já jsem na cigaretový smrad citlivý a i pokud je v nějaké věci jen náznak tohoto smradu, nechci ji mít ve své blízkosti, nedělala by mi radost, je pro mě bezcenná. A zrovna kniha je tak pórovitá a savá, že si nejsem jistý, že ji třeba ozon 100% zbaví pachu. Ono se třeba chvíli bude zdát, že ano, protože kniha naopak bude chvíli vonět/čpět ozónem, ale pak ve vlhčím vzduchu se smrad nejspíš zase objeví. Tak pak napište, kterou z metod jste vyzkoušel a jak zabrala, bude to zajímat víc lidí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]