Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
budujeme půdní vestavbu ve 3-podlažním bytovém domě. Nástavbu máme udělanou z dřevěné konstrukce, rovněž i všechny příčky. Zajímalo by mne, jestli skladbou "sádrokarton GKB 12,5 + OSB 12,5 + dřevěný rošt + izolace + OSB 12,5 + sádrokarton GKB 12,5" neporuším nějaké protipožární předpisy abych se vyhnul případným problémům při kolaudaci. V požární zprávě mám vnitřní příčky navrženy v systému KNAUF white 12,5 na kovovém roštu. Firma, která bude provádět montáž SDK má certifikát na RIGIPS.
Děkuji za odpověď.
když Vám dá firma štempl, tak je to OK. ale
skladba sádrokarton GKB 12,5 + OSB 12,5 + dřevěný rošt + izolace + OSB 12,5 + sádrokarton GKB 12,5"
je naprosto nepochopitelná
proč?
doplněno 18.05.10 21:44:Firma Vás klame, ať to doloží technickým listem, koukněte na stránky Knaufu, proč "GKB 12,5 + OSB 12,5 + dřevěný rošt + izolace + OSB 12,5 + sádrokarton GKB 12,5"
Firma mě přesvědčila že bude pro mě lepší když budu mít dřevěnou konstrukci. Že ji budu mít pevnější atd. Jen se mi jedná at s požárníkem nejsou problémy.
s hasicema problem nebude protoze sadrokarton se schvaluje uplne v pohode jak ma byt protoze je protipozarni tak pri koloudaci nemusite mit strach jen bych chtel videt jestli ta firma co vam to bude delat ma certifikat kdyz rikaji takove veci
To, ze ma firma certifikat neznamena, ze je dobra a hlavne, ze ma RIGIPS certifikat a nabizi SDK od GKB asi si neumi vyjednat cenu nebo dava "levnejsi" za stejnou cenu
Rozhodne davat na pricku SDK+OSB-rost a izolace-OSB-SDK je hovadina. Dat jen jeden material OSB nebo SDK nebo sadrovlakno. Pokud bude dreveny rost je nutne aby drevo bylo vyschle...neverim, ze firma da vyschle drevo. Dal bych konstrukci, ktera je popsana v projektu coz bude UW,CW profil.
Jen je problém že z jedné starny je to už opláštěné OSB deskou a druhá strana nachystaná z důvodu instalace elektřiny.
v tomto pripade uz jen OSB. SDK tam davaji jen zduvodu finalky.
jinak jsem v rychlosti a v hlave spocital pricku bez rostu (steny) a cena bez prace:
SDK 1m = 40,- resp. u pricky 2m = 80,-
OSB 1m =120,- resp. u pricky 2m=240,-
takze pokud bude OSB a SDK cena u pricky bude 2m = 320,-.
Kdyby se pouzilo to co je pravdepodobne v projektu bude cena 80,- za metr oboustrane oplastene pricky.
Zde je videt proc firma tvrdi bude to pevnejsi a pro vas lepsi
Firma, která nám dělala ty dřevěné konstrukce nám SDK dělat nebude. Jen jestli se můžu zeptat zda nebude problém se skladbou při kolaudaci?
Osobně bych volil místo sádrokartonu a OSB desek rovnou příčky ze sádrovláknitých desek RIGIDUR.Jsou naprosto nehořlavé,pevnostně se OSB vyrovnají,montáž je jednodušší než sádrokarton,téměř se obejdeš bez broušení a cenově to bude zhruba stejné.Kromě toho se z tohoto materiálu dělají i suché podlahy.Zvuková průzvučnost a na podlaze i kročejový útlum jsou velmi dobré.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.