Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vojenský díl něčeho? Co to je za věc?

Od: sut3512 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

našel jsem věc (v příloze na obrázku) v krabici. Nemám tušení o co se jedná. Našel jsem to při vyklízení bytu v krabici s nápisem POZOR! Ten člověk, který tam bydlel, měl naprosto běžně ve špajzce dýmovnice apod. Proto mám trochu obavu, z popsané krabice. Je to na policejní hlídku, aby to vzali do depozitu?

Moc děkuji

Vojenský díl něčeho? Co to je za věc?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jedná se o vojenskou výbušku V5b-čršd (zkratka znamená černošedý dým). Obsahuje to dělobuch s 50g výbuškové slože, kolem kterého jsou pytlíky s grafitovým práškem. Po výbuchu to má imitovat dopad a výbuch dělostřelecké munice. Rána, záblesk a černý dým. Jedná se o vojenský materiál, takže laikovi do rukou nepatří! Raději odevzdat PČR.

Video exploze zde:

youtu.be/...

hodnocení

0x

Dejte toto ne ode dna ale z druhé strany a foto z druhé strany toho žlutého!. jinak dýmovnice a výbušky měli na těle popis. Např jedna z nich, plastová, měla nápis V10b. totéž měli alespoň v době mé činné služby popis i TNT náložky (7řg-200-400 g a 3kg + další nápis, tuším syntézia a TNT? naposledy jsem s tím pracoval před cca 30 léty!

To žluté už víme co je a ten válec je na skoro 100%výbuška V10b nebo jak píše výše Alacatazar

katss
hodnocení

0x
Šedivý válec je delobuch dle velikosti V 10 bez zapalovace, lze přenášet, nehrozí výbuch pakliže jej nehodite do kamen, možno odevzdat na PCR
to ve voskovanem papíře muže být cokoliv
bikerjirka

Dnes jsem sebral odvahu a opatrně rozřezal voskovaný papír, pod ním byla originální krabice 25 elektrických rozbušek. Nechal jsem to na podlaze a někoho zavolám, ať si to odnesou. Zkusím vojáky a kdyžtak potom policii. Já to k ničemu nepotřebuju.

Vojenský díl něčeho? Co to je za věc? #2

Odkud jste? Klidně bych to BEZPEČNĚ zlikvidoval.

@diesel

Takto? :-D

Nikoliv, pár desítek či stovek kilogramů trhavin mi prošlo rukama. Včetně imitačních prostredků. Taky jsem vezl blbá do špitálu na amputaci ruky, když mu právě výbuška V10b "bouchla" v ruce a tomel ještě kliku, že ji stačil vytáhnout z kapsy maskačů.pak by,asi přišel o vic...

S Ž1 jsme dělali na Staré Vodě na Libavé ,ale likvidaci bych nechal odborníkům

hodnocení

0x
To znam to je dělobuch bez rozbušky to nic neudělá ja tomu říkal grafiták
Kdysy sem to na silvestra odpalil na louce oheň sloup černýho dýmu a slušná řacha kerá dost překvapila
Tak pokud do toho taky pudeš tak opatrně

mnd®
hodnocení

0x

Klidně jim zavolejte a řekněte jim co jste napsal sem,že máte obavu co to může být.Oni přijedou (myslím že hodně rychle) a nechte to na nich.Rozhodně bych do toho nešťoural ani neházel do popelnice a nikam nenosil.Ať si poradí oni.Ale je fakt,že někteří donesou na služebnu i funkční granát.

eskymo
hodnocení

0x

Řekl bych,že je to V-30čršd,nebo V-100čršd,Raději s tím nic nedělejte a předejte pyrotechnikovi k likvidaci.;)

Ani jedna z věcí které zde píšete neexistuje. Vyráběly se pouze tyto typy. Bílé jsou bílý záblesk, červené jsou červený záblesk. Jediná šedá má v sobě bílou V5-b a grafitový prášek.

Vojenský díl něčeho? Co to je za věc? #3

ladinac123
hodnocení

0x
My jsme to stříleli na silvestra v zahradě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]