Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
našel jsem věc (v příloze na obrázku) v krabici. Nemám tušení o co se jedná. Našel jsem to při vyklízení bytu v krabici s nápisem POZOR! Ten člověk, který tam bydlel, měl naprosto běžně ve špajzce dýmovnice apod. Proto mám trochu obavu, z popsané krabice. Je to na policejní hlídku, aby to vzali do depozitu?
Moc děkuji
Jedná se o vojenskou výbušku V5b-čršd (zkratka znamená černošedý dým). Obsahuje to dělobuch s 50g výbuškové slože, kolem kterého jsou pytlíky s grafitovým práškem. Po výbuchu to má imitovat dopad a výbuch dělostřelecké munice. Rána, záblesk a černý dým. Jedná se o vojenský materiál, takže laikovi do rukou nepatří! Raději odevzdat PČR.
Video exploze zde:
Dejte toto ne ode dna ale z druhé strany a foto z druhé strany toho žlutého!. jinak dýmovnice a výbušky měli na těle popis. Např jedna z nich, plastová, měla nápis V10b. totéž měli alespoň v době mé činné služby popis i TNT náložky (7řg-200-400 g a 3kg + další nápis, tuším syntézia a TNT? naposledy jsem s tím pracoval před cca 30 léty!
Klidně jim zavolejte a řekněte jim co jste napsal sem,že máte obavu co to může být.Oni přijedou (myslím že hodně rychle) a nechte to na nich.Rozhodně bych do toho nešťoural ani neházel do popelnice a nikam nenosil.Ať si poradí oni.Ale je fakt,že někteří donesou na služebnu i funkční granát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.