Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připravit el. instalaci na plazmu?

Od: kravsko* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den
Chtěl bych jen jednu malou radu. Připravují hrubou el. instalaci. budu mít plazmovou televizi ale přímo na zdi a pod televizi stolek na dvd...ale mezi tv a stolkem bude je zed...chtěl bych něco připravit aby nebyly vidět dráty jako koaxiál, scart, přívodí šnůra atd. mezi tv a dvd...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud máš ještě před omítkou, zabuduj do stěny novodurovu trubku Ø 50 mm a dvě kolena (dají se i zkrátit hned za ohybem) zarovno s omítkou do potřebné výšky za TV a skřínku, scart určitě projde, i koax. koncovka a budeš mít i rezervu. Zásuvku můžeš dát také přímo za TV, nevíš totiž, jak je dlouhá síťová přívodní šňůra na TV.

Má to jednu výhodu, že manželka nebude moci přemísťovat nábytek a telku...

Má to jednu nevýhodu, že ani ty nebudeš moci přemísťovat telku...

mil®

U nás přestavuju nábytek já *smich*, k velké radosti všech ostatních v domácnosti. Jinak trubka je dobrá rada, škoda, že už mám několik deítek let postaveno.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já jsem toto vyřešil tak, že jsem cca do výšky + - 1,6m udělal dvě díry na krabičky.Do jedné zespodu přivedl cyky 3x2,5 a do druhé shora anténní kabel;).Udělal jsem to tak v obýváku, dětském pokoji a pro jistotu v ložnici, kdyby tam třeba jednou byl druhý dětský pokoj*houpy*

kravsko*
hodnocení

to je dobré řešení ale co ze scartem? a koax kabel musí jít prvně do satelitního přijímače a pak do tv

vosikac*

Já hodlám mít v té víšce vše, tedy v obýváku a v pokoji, a v ložnici bude pouze TV.

Ale jinak vedle drážky k zásuvce zespodu větší drážku a dát tam třeba klasickou DN50 a ve výšce zbylých zásuvek a za TV pod zásuvkou koleno.

sedlib*
hodnocení

0x

Vyděl bych to tak že z paraboly svedeš husým krkem koax dolů do skříňky. Od skříňky nahoru ( do výšky tv ) zasekáš do zdi plochý vzduchovod plastový třeba na odtah z koupelny a můžeš vesele tahat co chceš.

hodnocení

0x

Taky jsem to viděl v liště,dneska je jich dost druhů a barev malpro.cz/...

doplněno 18.05.10 20:57:

Přitáhnul bych tam i ethernet,dnes už začíná být internet v TV dost často...

jabraka*
hodnocení

0x

My jsme to řešili falešnou stěnou z desky sádrokartonu,za ní je umístěno ještě nepřímé osvětlení.

JABRAKA

hodnocení

0x

scart a plazma . . . . *ee* . . . pokud to máte všechno v novotě, přejděte na hdmi. Scart je "pravěk". Jinka se dá udělat na stěne i hranol ze sádrokartonu a do toho se dá taky lecos nacpat. Zatře se to barvou na zeď, není to tak hrozný. Hlavně meusíte bourat do zdi. Např. v panelech a pod. (jen uvádím příklad).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]