Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěl bych jen jednu malou radu. Připravují hrubou el. instalaci. budu mít plazmovou televizi ale přímo na zdi a pod televizi stolek na dvd...ale mezi tv a stolkem bude je zed...chtěl bych něco připravit aby nebyly vidět dráty jako koaxiál, scart, přívodí šnůra atd. mezi tv a dvd...
Pokud máš ještě před omítkou, zabuduj do stěny novodurovu trubku Ø 50 mm a dvě kolena (dají se i zkrátit hned za ohybem) zarovno s omítkou do potřebné výšky za TV a skřínku, scart určitě projde, i koax. koncovka a budeš mít i rezervu. Zásuvku můžeš dát také přímo za TV, nevíš totiž, jak je dlouhá síťová přívodní šňůra na TV.
Má to jednu výhodu, že manželka nebude moci přemísťovat nábytek a telku...
Má to jednu nevýhodu, že ani ty nebudeš moci přemísťovat telku...
U nás přestavuju nábytek já , k velké radosti všech ostatních v domácnosti. Jinak trubka je dobrá rada, škoda, že už mám několik deítek let postaveno.
Já jsem toto vyřešil tak, že jsem cca do výšky + - 1,6m udělal dvě díry na krabičky.Do jedné zespodu přivedl cyky 3x2,5 a do druhé shora anténní kabel
.Udělal jsem to tak v obýváku, dětském pokoji a pro jistotu v ložnici, kdyby tam třeba jednou byl druhý dětský pokoj
to je dobré řešení ale co ze scartem? a koax kabel musí jít prvně do satelitního přijímače a pak do tv
Taky jsem to viděl v liště,dneska je jich dost druhů a barev malpro.cz/...
doplněno 18.05.10 20:57:Přitáhnul bych tam i ethernet,dnes už začíná být internet v TV dost často...
scart a plazma . . . . . . . pokud to máte všechno v novotě, přejděte na hdmi. Scart je "pravěk". Jinka se dá udělat na stěne i hranol ze sádrokartonu a do toho se dá taky lecos nacpat. Zatře se to barvou na zeď, není to tak hrozný. Hlavně meusíte bourat do zdi. Např. v panelech a pod. (jen uvádím příklad).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.