Zdravím, rád bych se zeptal někoho kdo používá kávovary typu dolce gusto na plastové kapsle. Co děláte s "prázdnými" kapslemi? Resp. kam je vyhazujete nebo do čeho je dáváte aby ty zbylá voda z nich nevykapala do koše a nenadělalo to další zbytečný bordel v koši atd. Za každý tip děkuji.
Hlavně že úžasní euroekologové zakázali kelímky a brčka, které normální člověk házel do tříděného odpadu, ale tahle ekozvrhlost, která se v malém prakticky prakticky třídit nedá, je asi netrápí. Holt prachy jsou prachy..
Jo, tohle je divné. Dřív byl Pribiňák v jakémsi voskovaném papíru a fungovalo to. Teď plast a ještě olepený papírem. To člověk ani neví, jestli to patří do plastů, nebo papíru. Já to tedy se skřípějícími zuby odděluji, ale těżko to většina dělá.
diesel - Ekozvrhlosti jsou zřejmě hlavně u nás. Byl jsem na dovolené na jihu Itálie a nepotkal jsem tam jedinou lžičku, brčko, či pytík jiný, než plastový. Holt Italové si do toho nedají moc kecat.
gumidek - Jo, už jsem se s tím taky potkal (právě v té Itálii). Úžasná pakárna . V jedné ruce držím láhev, druhou rukou musím přidržovat víčko tak, aby se mi při nalévání nepletlo do proudu tekutiny. Přelévat tekutinu z jedné láhve do druhé je téměř akrobatický výkon. Utrhnout se to sice dá, ale jde to dost ztuha.
Jj holt ti naši zastupci v Bruselu umí jen jedno kývat na vše co se tam rozhodne, bez ohledu na logiku a další . A doma se to pak MUSÍ zavést i když je to jen doporučení a navíc i nesmysl. viz ten obal "lipánků"-copak by se děti nenaučil třídit pokud by byl jen kelímek jen z plastu?! s víčkem "natvrdo jsem se zatím nesetkal a hrozně se "těším" na toto pitchovinu.Naštěswtí si sladké "vody "kupuji jen výjímečně!
To sem dělal taky doteď :D Ale vždy vytáhnu pytel mokrý i zvenčí..zbytek vody v koši a smrad jak z bolavé nohy. Nebaví mě furt vymývat koš, tak se ptám na nějaké babské rady co s tim kdo dělá.
No, oni se dají recyklovat...jsou na to i sběrná místa... Ale já si ten kávovar kupoval proto abych stisknul 2 tlačítka, vypil kávu a kapsle vyhodil. A ne se s tím ještě dál nějak srát, rozebírat to, vymívat a někam to nosit.
tim
Nepletete si to DolceGusto s Nespresso? Nespresso se skutecne sbiraji, protoze celohlinikove.
Ja DolceGusto hazim do drezu, tam to po nejake dobe nekdy vytece a pak sup do kamen nebo do krabice od mlika a pak do kose pred vynesenim.
Nebo kup Nespresso, kde kapsle sama vypadne do zasobniku pouzitych, je to znacne jednoduzsi na manipulaci.
Má tedy Bosch Tassimo, ale z kapslí voda neteče. Spíše jestli nemáte nějakou vadu na kávovaru až budu v sobotu mluvit a kamarádem,tak se jej na toto optám -má Dolce Gusto jako Vy! Standartně hážu do směsného odpadu .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.