Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na rovnou střechu dát lepenku nebo PVC?
Nyní je vrchní vrstva střechy z OSB, sklon na 5m je 15cm,
střecha bude jako terasa takže pochozí, jak na PVC tak případně lepenku mám v plánu udělat rošt a podlahu z modřínových prknen.
ono asi záleží na x faktorech..
1) budu to dělat sám nebo si to nechám udělat?
2) Umím udělat asfalt, šindel nebo aj folii?
3) co je pro mě pohledově přijatelnější? Asfalt, šindel, folie?
4) kolik peněz chci do toho investovat?
Tak pokud to chce jako terasu, tak bych na lepenku zapomněl. v tom případu jak píše p.Milan! To ale dp dělat izolatéry
mě se líbí ta gumová folie, která u nás není tak ještě moc rozšířená ...má nějakou zkratku, ale teď nevím jakou...to prostě přijde celá plachta...naválečkuješ podklad lepidlem podobnýho vzhledu jak pod pvc, rozděláš to jak malířskou folii na podlahu...a na konci uděláš detaily...1 kus...nikde žádné spoje (pokud teda nemáš extrémně velkou střechu
Jaký je rozdíl mezi fatrafolem a tímto?
Velkou plachu je problém dostat na střechu, páč je to dost těžké. Jasně, jeřábem obrovskou roli.
genehawkins : yop to je wono...
Milan: fatrafol je PVC fólie kdežto EPDM je vyloženě gumová fólie...PVC fólie jsou v rolích jak asfalt...cca 1m šířky a x metrů délky. Rozloží, svaří se spoje a přikotví k podkladu nebo zatíží kačírkem. Kdežto to EPDM je guma a to se lepí k podkladu a udělají ti třeba na zakázku 6m šířku a 50m délku..Ano manipulace je tomu odpovídající. Ale pokud to nikde neprotrhneš tak máš vlastně jednu pěknou celistvou plachtu na střeše. Další výhoda je ta, že většinou to máš jen jako 1vrstvou a finální krytinu, bez penetrací atd.
tady je jedno z mnoha videí:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.