Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skladba OSB desek

Od: paaulooss* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, chci položit podlahu z osb na rovný povrch - beton.
Moje představa je následující:
Rošt z fošen, osové vzdálenosti 500mm uložené na mirelon.
Na fošny pásy mirelonu a skladba 2x 22 + 18 OSB P+D křížem prošroubovat jak desky mezi sebou tak s roštem.
Podmínkou je ale zamezit v budoucnu jakémukoli vrzání. Je dobré desky slepit (případně čím) mezi sebou a v PD? Případně mezi první a druhou řadu desek celoplošně mirelon?
Prošroubovat to mám v plánu tak jako tak.
Zatížení podlahy bude běžná obytná místnost.
Díky.P.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mirelon nema vyznam, nefunguje, ak to bude na malej ploche na sirku toho rostu (cca 8 - 10 cm drevo), tak sa pod zatazou stlaci. Mirelon je prilis makky a medzi dve OSB dosky uz vobec nie, prave tak si sposobite vrzanie. Ak uz nieco pod OSB, tak potom hobru alebo polystyren, tie sa nestlacia v mieste, kde bude tazky nabytok.

V byte mam na panel vyliatu nivelaciu do presnej roviny, na tom tvrdy polystyren 3 alebo 4cm, na tom 2 x 15 mm OSB krizom cez seba, lepene disperznym lepidlom na drevo, potom skrutky do dreva. Krokova izolacia hobra, koncova vrstva 10mm laminatova podlaha.

paaulooss*
hodnocení

A nic nevrže?

Nie, takto vznikla celistva platna oddelena od stien 1cm medzerou. Po 8 rokoch uplne v pohode.

hodnocení

0x

Proč na rovný beton dávat rošt?

Vhodná skladba, nikoliv nutná, vždy je mnoho variant.

Položíte kročejovou izolaci. Pokud to bude v patře,.

Položit mirelon, nebo podobné.

Desky OSB, kvalitně slepit v zámku, do jedné velké plochy.

Další vrstvu OSB desek slepit plošně s první deskou.

Jen jsem nepochopil skladbu skladba 2x 22 + 18 OSB P+D, 22+22+18mm? To je 62mm? Opravdu tak silnou desku?

paaulooss*
hodnocení

Omlouvám se, špatně jsem to podal skladba by byla pouze 22+18. Ten rošt volím kvůli výsledné celkové výšce podlahy.
Slepene desky jak v zámku tak druhá vrstva křížem plošně vrzat po čase nebudou?
Ještě se zeptám - jaké použít lepidlo protože ho bude docela dost místnost je 4x5m

Lepidlo : Duvilax na drevo, postaci bezny, nemusi byt odolne vlhkosti (to su tie D3, D4). Staci roztahat jemnou stierkou do hrebena. Oznacil som plochu, kam pride dalsia doska, cele to natrel a rychlo zasunul do pero drazky, potom par skrutiek na zafixovanie a postupne dalsie do rastra.

OK, vysvětleno, ale rošt je nebezpečí vrzání, ať již na betonu, nebo pod deskou. Když chcete zároveň zvednout podlahu, tak podsypem Liaporem, položením kročejové izolace a podobně.

Když kvalitně slepíte kvalitním lepidlem (nejlépe disperzním), tak je to jako když položíte obrovskou desku 4x5 metrů.

První a druhou vrstvu sešroubovat, aby se stáhli k sobě a lepidlo se roztáhlo

paaulooss*
hodnocení

Díky za rady. Mezi rošt a desky mám něco dávat? Třeba ten mirelon, případně také slepit k roštu?

Já jsem pro systém bez roštu.

když rošt, tak kvalitně slepit a zafixovat vruty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]