Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Onošené a smradlavé oblečení do pračky

Od: cipran36 odpovědí: 8 změna:
Čau, chci se pokusit o vyprání smradlavého a spoceného oblečení. Zajímalo by mě, jestli vložím do pračky smradlavé a spocené prádlo s oblečením, které je onošené, ale ne vyloženě smradlavé, tak jestli je možné, že onošené oblečení chytí zápach z druhé várky oblečení? Je možné potom vložit obě várky do sušičky, aby případně oblečení nenapuchlo?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Já do pračky dávám jen čisté a voňavé prádlo, aby se mi v pračce náhodou nepopralo *zed*

(...a občas porušuju pravidlo poradny Z1 *frajer*, za což se omlouvám *hi*)

doplněno 11.09.23 19:17:

Přiznám se, že zaolejované, případně maltou a barvami zasviněné montérky peru zvlášť *hi*.

No jistě! Na špinavé a obnošené prádlo máme valchu. Tedy, na jemné špinavé a obnošené prádlo máme valchu s jemnějšími vlnkami samozřejmě, na monterky používáme valchu s vlnkami z eternitové střechy.

hodnocení

3x

Jestliže pračce a prášku na praní nevěříte, dejte program s předpírkou a vložte jen to smradlavé. Až pračka vodu z předpírky vypustí a začne napouštět na praní, pračku zastavte a dodejte zbytek prádla, tedy toho nesmradlavého. ;) Musím vám ale svěřit tajemství, nikdo netřídí prádlo podle stupně zašpinění nebo pachu. Každý třídíme podle barvy a podle materiálu. Hodně špinavé s předpírkou, normáleně ušpiněné bez. Ale ne abyste pračku narval k prsknutí. Pak ani nevypere a ani prádlo nebude voňavé.

aaa
hodnocení

1x

A já myslel, že už začala škola: *houpy*

id
hodnocení

0x
Vy jste ale vtipálek. Tak ja přidám. Kupte si ještě jednu pračku. Jedna bude na smradlavé a druhá na obnošené oblečení. To bude jistota.

jaj*
hodnocení

0x
Kdysi jsem byla u jedné mojí známé a viděla jsem že má puštěnou prázdnou pračku, tak jsem se jí ptala proč, že není prázdná, že v ní pere ponožky a že je nechce prát s ostatním. Já už jsem si zvládla vyprat když mi bylo 11, dávala jsem prát červený oblečení, matka nebyla nadšená ale myslím že to bylo krásně vypraný, dnes bych to nezvládla líp. Ona to zvládla takto když jí bylo asi 23, ta s těma ponožkama. Odpověď na to vaše je že se to dá vyprat spolu, ale já bych to rozdělila spíše na 2 pračky, takže bych čekala až bude jednoho plná pračka a to bych dala prát, nebo to špinavější na krátký program, třeba na 30 minut a pak přihodit to čistější a dát na normální program.

am
hodnocení

0x

Už nedávám do pračky ponožky.Občas se mi stávalo,že jedna někam odešla a do dneška se nevrátila *smich* Nikdy jsem nezjistil jak se dostala z uzavřeného bubnu.Pračka má jméno - Alcatraz.

Odpověď hledejte pod heslem " Lichožrouti" . Myslím, že zavřená pračka pro ně není žádná větší překážka. ;)

Mám více stejných párů, takže když se nějaká fusekle ztratí, nemusím hned tu druhou z páru vyhazovat. Ono se to časem vyrovná :-D.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]