Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupil jsem americkou lednici HISENSE RF750N4ISF, po umístění na své místo jsem ji zapl, vše fungovalo jak má, krom ledovače. Bylo potřeba přitahnout přívod vody k lednici. To jsem udělal cca měsíc po zapnutí. Nyní je to cca další měsíc co jsem zkoušel ruzné pokusy, tak výrobník nahrát fénem, nechat lednici nějakou dobu vypnuto.
Na internetu je mnoho dotazu na tento výrobník proč nejde, ale nikde není info jak to odstranili.
Telefonoval jsem i na servis, tam mi dali právě ty rady.
Jsem pracovně vytížený, takže se k tomu dostanu vždy jen na pár minut a doma taky nejsem pořád.
Rád bych předešel marnému výjezdu servisáka.
Díky za rady
V tvořítku je led, nebo tam nikdy nebyla voda?
V tom případě je potřeba prozkoumat přívod vody. Odpojit od lednice (vypnout přívod) a vyzkoušet, jestli je tam tlak (opatrně pustit).
Pokud je, tak zkusit, jestli to má testovací spuštění, na svojí lednici Samsung mám u tvořítka malé tlačítko, po jehož zmáčknutí vynutím proces tvorby nového ledu (tvořítko se vyklopí a napustí se nová voda).
Pokud to funguje, prověřit snímač hladiny v zásobníku (jestli není páka aretovaná v nějaké transportní poloze třeba).
Ne, tlak bude v pořádku, když voda jde.
Možná hloupá otázka - ale je výroba ledu zapnutá? Na ovladači svítí "ICE ON"?
To tlačítou jsem taky hledal (na videích na YT. to často zminují, ale já tam žádné nemám. Voda do lednice jde pouze do davkovače co je na dveřích na pití. Rozebral jsem zadní dekl, jsou tam elektomagnetické ventili, jeden na pití a druhý do ledovače. Zkoušel jsem to provouknou i vytvořit vákuum a nic, ani kapka.
Napadla mě taková věc na přivod vody jsem dal pračkouvý ventil, je možné že snižuje tlak vody, a ten ventil do ledovače to vyhodnotí jako že je malý tlak. Je to možné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.