Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zředit dříve používanou olejovou barvu Plumbinol Zředění barvy

Od: fred odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám ještě olejovou barvu Plumbinol, kterou jsem používal v 80.letech na nátěr venkovního kov.zábradlí jako základovou barvu.Nyní bych ji ještě použil na nátěrt vnitřního prostoru střešního okapu-korýtka.

Je trochu hustší a dotazuji se, čím ji mohu zředit.? Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ředidlo S6006. Zdravím!
vibe2*

S6006 slouží k ředění olejových a syntetických nátěrových hmot na vzduchu schnoucích (pro nátěr štětcem, válečkem), není-li v příslušné normě předepsáno ředidlo jiné.

Xylen technický (směs s ethylbenzenem) ... 89-94 %
Uhlovodíky, C9-C12, n-alkany, isoalkany, cyklické, aromáty (2-25 %) ... 8,5-9,5
benzen ... <0,001

To už je mi milejší fermež - i když hadry a cupanina nasáklá fermeží (vysychavý polymerující lněný olej) mohou způsobit samovznícení.

hodnocení

1x
Používal jsem fermež
FERMEŽ LNĚNÁ je určena jako ředidlo pro olejové, fermežové barvy a tmely, k napouštění dřeva, papíru, omítek a jiných savých podkladů pod olejové, fermežové, syntetické a disperzní nátěrové hmoty.
drostra.cz/...

sasa*
hodnocení

0x

Zkus syntetické ředidlo!

hodnocení

0x

Táto farba sa riedila olejovým riedidlom,pozor je to farba čo obsahuje olovo. Preto má aj názov Plumbinol.

fred
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]