Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím zředit dříve používanou olejovou barvu Plumbinol Zředění barvy

Od: fred odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám ještě olejovou barvu Plumbinol, kterou jsem používal v 80.letech na nátěr venkovního kov.zábradlí jako základovou barvu.Nyní bych ji ještě použil na nátěrt vnitřního prostoru střešního okapu-korýtka.

Je trochu hustší a dotazuji se, čím ji mohu zředit.? Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, ředidlo S6006. Zdravím!
vibe2*

S6006 slouží k ředění olejových a syntetických nátěrových hmot na vzduchu schnoucích (pro nátěr štětcem, válečkem), není-li v příslušné normě předepsáno ředidlo jiné.

Xylen technický (směs s ethylbenzenem) ... 89-94 %
Uhlovodíky, C9-C12, n-alkany, isoalkany, cyklické, aromáty (2-25 %) ... 8,5-9,5
benzen ... <0,001

To už je mi milejší fermež - i když hadry a cupanina nasáklá fermeží (vysychavý polymerující lněný olej) mohou způsobit samovznícení.

hodnocení

1x
Používal jsem fermež
FERMEŽ LNĚNÁ je určena jako ředidlo pro olejové, fermežové barvy a tmely, k napouštění dřeva, papíru, omítek a jiných savých podkladů pod olejové, fermežové, syntetické a disperzní nátěrové hmoty.
drostra.cz/...

sasa*
hodnocení

0x

Zkus syntetické ředidlo!

hodnocení

0x

Táto farba sa riedila olejovým riedidlom,pozor je to farba čo obsahuje olovo. Preto má aj názov Plumbinol.

fred
hodnocení

Děkuji, použiji S6006.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]