Nejste přihlášen/a.
Ahojte, během pár měsíců bychom se měli zabývat tím, jaká okna si do novostavby pořídíme. Na netu jsme objevili okna, kde jsou rovnou i integrované žaluzie (např. ri-okna.cz/... ). Docela vážně o tom přemýšlíme, trojskla + ty žaluzie (venkovní zajížděcí dát bohužel nemůžeme). Nemáte s nimi někdo zkušenost? co si o tom myslíte? Budu ráda za každý názor.
Integrovaná žaluzie je moc krásná,ale bohužel strašně nepraktická.Budu se snažit vysvětlit.Trojsklo se prodává asi za 1500,kč m2,žaluzie interiérová asi 600kč za m2,Dohromady asi za 2100 kč celkem.Integreovaná žaluzie ve skle včetně skel stojí asi4500 kč za m2.Při rozbití skla zaplatíte stejnou cenu při výměně jak při první montáži.Ale pokud se vám pokazí integrovaná žaluzie nebo sklo,zaplatíte 4500 + dopravu a výměnu skla asi tak do 6000.kč.Je to trošku drahý špás a hodně bych o tom přemýšlel.
doplněno 18.05.10 18:03:Integrované žaluzie jsou v ČR na zakázku k dostání nejméně 10,let.Takže žádná novinka.Jen se to na trhu neujalo.
no vidíte to, dřív jsem o tom neslyšela, ale to není nic neobvyklého, když jsem se o to nezajímala, že... :o)) samozřejmě to zní jako drahá sranda, po tom co jste mi to vyčíslil... no, tak jsme zase na začátku... co zvolit ... a to už jsem si říkala že jsme konečně našli nějakou "kompenzaci" za ty úžasné venkovní rolety...
Musíte mít za každou cenu zrovna RI okna?Napište mi kontakt do vnitřní pošty a něco vám vysvětlím o výběru oken a firem.
Petr
Petře, chápu proč VP, ale stručně pro ostatní nejmenovaně o některých špatnostech obecně by šlo zde?
Obecně určitě jo.
Pracuju v jednom z největších gigantů na plastová okna a nekoupil bychsi od nich ani šroubek k tomu oknu.Veškeré mé soukromé zakázky preferuji u malých firmiček,ale které jsou déle na trhu.Je na ně hlavně spolehnutí a pracují daleko pružněji,než velké firmy.Některé mají krásné cenové nabídky v daleko větší kvalitě,než oknařské giganty.Ty velké firmy totiž nedokážou řešit opravy a servisy v termínech.Dlouho čekáte na okna,zákazník je pro ně nula na archu papíru.Ti malí,kteří se na trhu prosadili hlavně kvalitou u mě vždycky zvítězí.
Taky jsem uvažoval umístit žaluzie mezi skla (integrované žaluzie), ale vždy mě to znalý vývrátily a já od toho ustoupil. S odstupem času. Při poptávání dalších oken pro jiné domy zjišťuji, že jsem udělal OK:
Milane, a jestli se můžu zeptat, co byly ty důvody kvůli kterým jste si to rozmyslel? teď v neděli jsem to náhodou viděla v Loskutákovi, a tam říkali že je to to nejlepší co teď je na trhu...
zanna, kolega, odborník přes okna, dole již napsal proč, jen doplním. Ovládání pomocí magnetů ... to není tak nejlepší, jako novinku po tak dlouhé době.
Loskutáka musíte brát s rezervou. Je to zaplacené reklama. Spoustu výrobků uvedených v pořadů nahnal na internet spousty tazatelů,
Novabrick, chytrá pěna, foukaná izolace...
ale tím nechci říci, že vše je v loskutáku špatné, to nikoliv. ale reklama je od slova klamat.
doplněno 18.05.10 18:33: zano, "stavět a vybírat není"ANO,samozřejmě, nevěřím všemu :o)) spíš mi to přišlo jako dobrá věc, když už nemůžeme mít ty venkovní žaluzie... no, ještě to tedy promyslíme...ale co jiného, co izoluje přitom chrání před světlem, je praktické a samozřejmě taky hezké... stavět a vybírat není tak jednoduché jak se může zdát...
Myslíte si,nebo jste přesvědčena o tom že nemůžete mít venkovní žaluzie?Nebo vám to někdo ,,nakukal"?Zabývám se i stínící technikou a neexistuje okno,které nemůže mít venkovní žaluzie,či rolety.
Chtěli jsme takové ty v překladech, jenže jsou strašně drahé, takže v tu dobu, kdy jsme udělali stěny až po věnec, jsme použili obyčejné překlady... právě kvůli ceně...to byl jeden z důvodů...
Zřejmě vám to nikdo neřekl,ale drahé překlady např.Heluz tam určitě být nemusí.Já podle možností domu můžu nabídnout i do stávajících otvorů na okna právě okna,která jsou už z výroby připravena na montáž venkovních žaluzií,či rolet.Není to nic složité.Je jen potřeba se ptát více odborníků,ne fušeráků.Fasáda se pak přizpůsobí oknu a těm venkovním žaluziím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.