Nejste přihlášen/a.
Zdavím všechny.Poradíte mě ,prosím,jaké hrce si mám koupit?
Kvalita za přijatelnou cenu.Vaše zkušenosti a rady jsou pro mě důležité.
Moc vám děkuji.Hezký víkend.Julie
Tady bych vůbec neváhal, už bych nechtěl nepřilnavý nádobí, naučil jsem se pracovat tak, aby se nepřipalovalo. Když se stalo, že jsem tenhle Kolimax hrnec nechal omylem žhavit(nasucho) na největší plotně asi hodinu, než jsem se vrátil a dno změnilo barvu. Bylo to rozpálený jak prase. Po vychladnutí dno absolutně v pohodě, žádná výduť,nerovnost
tohle je nádobí na celý život
Dávají k tomu nerezu také sadu kuchyňských chňapek?
Protože tohle uchopit za rozpálené ucho není žádná sranda ...
Co píšeš je nesmysl. Ta ucha hrnců nejsou horká a tenhle systém uchycení užívá víc výrobců.
Sám takový způsob uchycení na hrncích mám.
Nemusíš zpochybňovat odkazy ohledně věcí do kuchyně. Z rok se navařím takový množství že ty ani za celý život.
Jenom polívky dělám skoro vždy v množství 2x 4.5 litrů-dva hrnce-dohromady 9 litrů.
Nevařím jen pro sebe
Ať koupí to, co jsem dal v odkazu a tečka
bobane, to, co vyhovuje vám, nemusí vyhovovat jinému tečka. Když děláte dlouho v nějakém oboru můžete trpět profesní slepotou třeba co se hrců týče.
nejsem kuchař,jsem z technických oborů
hrnců mám mraky, mimochodem i ty hrnce tescoma, které doporučuješ, mám, viz fotka pro tebe co jsem ted udelal
Já jsem vyzkoušel desítky hrnců různýh značek.
Prostě doporučuju to, co je KVALITNÍ, co má silný dno, který je schopný naakumulovat energii kdy se ti pak maso fakt peče a ne dusí. Hrnce, který vydrží celý život.
To je jak boj s větrnýma mlýnama-jak když se tady blbci chtějí ujistit, že svářečka z Lidlu jim "stačí" Místo toho aby si koupili za 5 tisíc Kč stroj co vydrží desítky let a dobře svařuje.
madlaa neco levnejsiho tam nemas?Ano, mám něco levnějšího, třeba ty hrnce od Tescomy, jak jsem vyfotil ucho jednoho. Výsledek práce s Tescoma hrncema a Kolimax je ten, že právě doporučuju Kolimax a s výrazným náskokem.
Pokud potřebuješ rychle orestovat kus masa, to dno Kolimaxu to zvládne daleko líp, akumuluje do sebe hodně tepla. Stěny hrnců Kolimaxu jsou 0.8mm, dno silný.
Jako vzpamatujte se už a kupujte věci, co mají hodnotu a vydrží po celý život.Jako ten debil kousek odtud co koupil svářečku z Lidlu, až měl "posvařováno"(spíš slepeno), tak si myslel, jak se mu to vrátí když to prodá a on koupil ve slevě. Nikdo ten krám nechce a radši si každej rozumnej připlatí za svářečku Omicrona. A tomuhle se ten "výhodnej" kup válí ve sklepě.To je poslední příspěvek vode mě v týhle otázce.
Nemám čas vysvětlovat slabomyslným, že má cenu kupovat věci na celý život, bez kompromisů. Ano, dá 4 tisíce za 3 hrnce a jednu velkou pánev, ale je to na celý život.
boban® 09.09.23 15:22
Co píšeš je nesmysl. Ta ucha hrnců nejsou horká a tenhle systém uchycení užívá víc výrobců.
---
Nevěřím. Musely by se změnit fyzikální zákony - nerezový hrnec s nerezovým uchem a pokličkou je prostě kovový a kov vede teplo velmi dobře.
Pak buď to není kovové ucho (jen se tak tváří) nebo je tepelný most někde přerušený.
Já osobně, bych začala s tlakovým hrncem. Ten může nahradit všechny. S nepřilnavým povrchem, pak bez víka se v něm dá, bez obav, uvařit všechno. Od leča, omáček, pudinku, krupice. A s víkem pak to, co se musí vařit déle. A až potom, co bych papiňák vyzkoušela, bych se začala ohlížet po hrncích. Papiňák, to byl ještě ten maďarský, hliníkový, jsem vozila v i karavanu, kdy jsme počítali každé deko váhy. Vařila jsem v něm brambory, polévky, maso, rizoto. Po cca 45ti letech mám už třetí, nejlepší, s nepřilnavým povrchem, silným dnem. Bez něho si kuchyň a vaření, nedovedu představit.
Výběr výrobců a prodejců s různými cenami je obraovský. ODKAZ Já, k naprosté spokojenosti mám na str. 2, hrnec Ultima 4l.
vibe2: píšeš hlouposti a není to poprvé,ale dost často .Víc různých výrobců používá technologii celokovových úchytů s oddělenými tepelnými mosty,takše ty ,,uši,, při používání na sporáku nepálí.Když se nádobí dává do trouby tak je to samozřejmě o něčem jiném.Napřed si o tom něco zjisti než budeš psát blbosti.
juliet: Škoda,že nemůžu napsat značku ( není na hrncích vyznačena,ale Beck to rozhodně není ),ale používám hrnce po mojí matce a ta je už jededenáct let tam nahoře a bezva kvalita.Dno pořád rovné i po ,,přepálení,, madla nepálí,žádné očouzení od plynu - nic jiného nádobí nepoznalo .
Neví někdo jaká kvalitní značka se před více jak jedenácti lety prodávala? Tím netvrdím,že ta stejná značka by byla stejně kvalitní i dnes. Sada v nerezu.Foto dát nemůžu.
Protože to nemám čím nafotit.To nevíš,že ne každý má foťák,protože ho k ničemu nepotřebuje stejně jako auto,zahradu,chatu
Ty se nauč vařit s hrnci co mají plastová madla mudlo.
dobryhonepali 10.09.23 05:06 to vibe2:
píšeš hlouposti a není to poprvé,ale dost často .Víc různých výrobců používá technologii celokovových úchytů s oddělenými tepelnými mosty,takše ty ,,uši,, při používání na sporáku nepálí.Když se nádobí dává do trouby tak je to samozřejmě o něčem jiném.Napřed si o tom něco zjisti než budeš psát blbosti.
Ale vždyť já se nehádám. Nahoře píšu, že fyzikální zákony musí platit - takže musíte zmínit, že ucha jsou nějak oddělená od tělesa hrnce (není tepelný most) a pokud možno s obrázkem / fotkou, jak je to uděláno.
Jinak je vaše vychvalování na nic, pokud neuvedete technicky správné informace. Já si o tom nemusím nic zjišťovat, naopak vy musíte zdůvodnit své tvrzení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.