Nejste přihlášen/a.
Zastavte se v železářství a ukažte fotku a chtějte imbus za 18 kč. Prodavač vám určitě udělá školení. Když ne, tak vyloupněte to malé kolečko pod pákou, které ukazuje teplou a studenou vodu. Tam imbusek zasunete, zapadne na šrobek. Šrobkem otočíte, povolíte a celou páku nadzvednete. A pod pákou se podíváte na polokouli, která má nahoře hranol, co s ní je. Buď ji stačí vyčistit. Zkontrolujete, když tím čtyřhranem pohnete dopředu a dozadu. Ani nemusíte zastavovat vodu uzávěrem Minulý měsíc jsem to také řešila.
Staci na baterii vymenit ovladaci kartusi. Otazkou je, jestli se to vyplati a nebude lepsi koupit novou baterii.
Není potřeba nic měnit. Stačí sundat páku (imbus 2,5) a při zavřené vodě do toho podél osy nastříkat silikonový olej.
@hlada: Nesmysl ! Namazání nepomůže a pít vodu se silikonovým olejem nebo z ní vařit jistě není zdravé ani chutné. Tady pomůže jen koupě nové baterie nebo výměna kartuše.
Tady
Konec kapajících kohoutků. Jak si snadno vyměnit vodovodní kartuši?
píšou, že je to inbus trojka (šestihran 3 mm)
@kimba Nesmysl je jako první hned všechno vyhazovat. To dělá jen člověk naprosto neschopný něco opravit. Olej se do vody nedostane a i kdyby, tak nikomu žaludek neprovrtá. Já jsem tak baterii opravil.
A myslíte že instalatér bude mít kartuš v patřičném provedení? Nebo to bude řešit tím,že vymontuje a podle staré koupí novou ...to zase tak rychle nebude , ve finále vyjde opravdu levněji nová baterka
Přístup je tam blbý. Sundat páku je první problém. Většinou bývá imbus pod tím kolečkem co ukazuje teplou nebo studenou (to bývá k nové kartuši dodané, netřeba se tedy bát jeho poškození), výjimečně nahoře.
Pak ela přijde druhá věc a to dostat se ke kartuši. Kartuš sama bývá přišroubovaná převlečnou maticí, ale zakrytá je krytem, který je buď nasazený nebo na závit. A kterou variantu člověk má, to pozná, až když to rozláme. Naštěstí tohle je problém jen estetický.
Samotná výměna je pak opravdu na 10 minut.
Podle mě to stojí za následující pokus:
Odšroubujte páku a zkuste se dostat ke kartuši. Kartuš vymontujte a podle ní kupte novou. Teprve pokud se to nepodaří, pořiďte novou baterii.
Samozřejmě záleží na tom, jak daleko máte příslušný obchod.
No já vím, mě se to mluví, když mám železářství pod kopcem 10 minut od baráku s otvírací dobou do 14 hodin v sobotu (instalatérská speciálka (tak 20 minut pěšky, 10 na kole) ovšem sobotní otvírací dobzu zrušila, to býval záložní plán, pokud jsem v železářství neuspěl).
Jinak bych to nenechával, ono to bude čím dál horší a nakonec ulomíte tu páku, je to jenom plast (i ta se dá koupit jako náhradní díl, takže by to nebyla pro baterii konečná, jen už to nemá běžné železářství, ale musí se bo nějakého obi, bau nebo horn).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.