Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jímka ve sklepě

Od: triu odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, uprostřed sklepa mám takovou ,,díru,, 50x30 hloubka cca 50cm, zajímalo by mně, kdybych jí trochu prohloubil, jestli by se tam stahovalo více vody a sklep by nebyl tolik vlhký (vodu odčerpávat čerpadlem pryč)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

ve sklepě se dělávaly studny na pitnou vodu,takže s tím nic nepokazíte,spíše získáte:)

triu

počítám, že to vykopu tak na 1m

No a teď je ta jímka po celý rok suchá, nebo v ní někdy je voda?
triu
09.09.23 00:52
je suchá
triu

a je vybetonovaná, na spod je beton

hodnocení

0x
Ano i ne.
Prokopete do hloubky, odčerpáte a snížíte hladinu. Další voda se začne stahovat do jímky a zároveň se bude čistit podloží od kalů.
Takže čím víc budete čerpat tím bude víc vody.
To hlavně záleží na podloží, jestli je homogenní, nebo jsou vrstvy různé zrnitosti kde v každé vrstvě má voda jiný tlak.
U más kde jsem zakopával novou sběrnou šachtu tak v -70cm vystoupala hladina nad podlahu, ale od té doby už nevyvěrá pramen ze zdi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]