Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych Vás poprosit o radu, jak opravit horizontální oplechování mezi zatplenými fasádami. Zedníci to před x lety zprasili a fasáda je ted popraskaná. Jeden z problémů je ten, že zhruba pravá třetina okapnicového profilu je vyspádovaná směrem k domu. Na pravém rohu domu je to až o tři stupně. Okapnice je provedena ze tří plechů. Pravý plech se od středu postupně naklápí směrem k domu. Mezi tímto plechem a spodním zateplením je asi půlcentimetrová mezera. V této mezeře je motážní pěna, která pravděpodobně plech nadzvedla. Napadlo mne tuto pěnu odříznout a poté plech naklopit o získaných 5mm směrem od domu. Zhruba poslední metr plechu jsem takto podřízl a plech by naklopit šel, ale buhužel díky jeho zadní kolmé ploše, která je za polystyrénem, se plech vrací do původní špatné polohy. Nyní mne napadlo, celý plech podříznout a vysunout vpravo z fasády ven, ohnout zadní kolmou stranu plechu aby byla pod větším ůhlem a poté plech nasunout zpět. Do toho už se ale nechci bezhlavě pouštět a proto bych poprosil o radu, zda jít touto cestou, nebo použít jiný postup. Například celý plech překrýt dalším plechem ve tvaru L který by přiléhal k vrchní fasádě a dolní strana by byla vyspádována od domu. Samozřejmě variantě, kdy bych musel spodní pás fasády odsekat a udělat i s plechem znovu, bych se rád vyhnul. Pak by mne ještě zajímalo, proč je fasáda popraskaná i v místě, kde je okapnice vyspádovaná správně od domu. Má být mezera mezi plechem a fasádou větší, aby spára lépe větrala, nebo má být spára zasilikonována? Foto podobné realizace jsem bohužel nenašel, ale těžko se mi konkrétně na toto téma hledá. Děkuji za rady a přeji pěkný de
Něco podobného se řešilo tuhle v práci. Opravovali jsme fasádu, po opravě omítky klepmíra starý plech u omítky odříznul a dal nové-s přesahem cca 5cm na fasádu nahoru a zatmelení spáry nějakým tmelem a ukotvení do zdi šrouby s víčkem. Pokračování nwn-byl jsem pak na jiné akci (ale toto ještě pokračuje druhou stranou domu)a pak jsem úplně skončil , válím se doma na důchodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.