Nejste přihlášen/a.
Kdybych chtěl u dřevěného nevytápěného přístřešku s boudou dát plechovou krtytinu rovnou na záklop bez odvětrávací mezery, jakou folii / pás dát mezi krytinu a záklopem? Když pominu řešení podle předpisů výrobce (membrána asi za 200 kč/m), tak jsem se setkal s těmito názory:
1) podkladní asf. pás pod šindele (nejdražší, ale rozumně nejlepší řešení)
2) Difuzní střešní folie
3) Hadrová lepenka
Difuzní folie a lepenka jsou cenově cca stejně a asi o polovinu levnější, než podkladní pás. Difuzní folie bude ale provrtaná šrouby od krytiny. Hadrová lepenka mi přijde zase, že se žasem rozpadne.
Jaký mát názor?
Hadrová lepenka mi přijde zase, že se žasem rozpadne...
No tak jistě, nic není věčné. Když jsem cca před 15 lety koupil starou maringotku cca z 50. let, byl jsem donucen vytrhat komplet obložení palubkami. Pod ním byla "papírová" lepenka. Poškozená jen v místech, kde procházely šrouby, za ta léta se díry vycukaly do většího průměru. Takže ano, časem se rozpadne, ale ten časový úsek je dost dlouhý.
Proč tak sožitě, je-li to pergola, jsou všechny fólie a pod. zbytečné. Plech dejte rovnou na latě.
Já jsem použil trapezové desky Laniplast, kouřové barvy s UV filtrem. Pod pergolou je pěkně, není tam tma a slunce prostor neohřeje. Už je to několik let a střecha je stále jako nová.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.