Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit se začištěním vchodových dveří. Jde o to, že při výměně dveří se vše začistilo (dohození apod.), ale na podlahu se už nedostalo a nechalo se to být. Ale už bych si to rád začistil, aby to nějak vypadalo.
Posílám 2 obrázky - 1. skutečný stav (omlouvám se za foto - teď nemám detailnější/zblízka) a 2. načrtnutý stav z profilu. Jde o to, že když se našlápne na ten práh/rám dveří tak se trošku prohne (takže není dole úplně usazen, budou tam někde škvíry - asi jen usazen v rozích? netuším). Takže bych potřeboval poradit, co tam dát, abych to vyplnil. Pak jsem myslel, že bych tu vykousanou podlahu (beton) dobetonoval k tomu práhu/rámu - s tím, že bych tam nechal nějakou mezírku (asi bych to nebetonoval až na dřevo, ne?) - Ale pak je zase otázka čím vymazat tu mezeru co tam vznikne?
Otázky:
1. čím vymazat/vystříkat pod práhem/rámem - na náčrtku označeno zeleně
2. dobetonovat ten kus podlahy a nechat mezeru - ano? (jak velkou?)
3. čím vyplnit vzniklou mezeru mezi betonem a práhem/rámem dveří
Děkuji za každou pomoc
Jediné rozumné a funkční řešení je rozdělat řídký beton a nalít do mezery, aby zatekl i pod práh. Případně trochu nějakým dřívkem zašťouchat, ale myslím, že tam zateče. Chvilku pak nechat, až se usadí povrch, pak opatrně dorovnat a vyhladit, třeba zednickou lžící, nebo "kleťákem". Snažil bych se dotlačit beton i z druhé strany, od dlažby, aby byl práh utažen z obou stran.
tak PUR penou by si tak pomohl...klínky ano...ale určitě ne pěna...ti píše, že potřebuje aby se to neprohýbalo a ty napíšeš takovou kravinu
klínek je pouze na prozatímní zafixování než se zadělá ten zbytek...to je hlavní smysl klínků...není to trvalá konstrukce...
a to, že se nešlape na práh ví už děcka v mateřské škole...práh se vždy přechází...
Díky za Vaše odpovědi. Jen bych rád doplnil - Jasně, že na ten práh se NEŠLAPE. Ale jen jsem tím chtěl říct, že když se na něj šlápne, že se trošku pohne = ergo je tam asi nějaká mezera tak, to nějak utemovat. On se nehýbá/neviklá do strany nebo tak, že by to nebylo úplně fixované, ale je tam cítit vůle při našlápnutí. Měl jsem to lépe popsat - ten rám dveří je kolem dokola - vsazoval se celý "obdélník" - není to na kusy - nebo že by se ten práh dodělával - je to součást rámu.
Montážní pěna mě napadla - to tam fouknout co jde, ořezat a pak dobetonovat k prahu (a teda zkusit tam dát nějaký klínky k tomu). A co ta mezera z betonové podlahy k prahu? Čím to vyplnit?
Sice vím o co jde,ale z fota není pořádně vidět jaká je skutečnost!
Asi bych to řešil tajkto" pokud je možnost, tak práh "podšťouchat" betonem ( jemný potěr), a stejně tak máznout spáru mezi prahem a zbytkem podlahy a trochu co jde zagletovat.
Pokud to vypadá jak na "malbě" tak zvenčí klidně kus původního betonu odsekat a pořádně celý práh podšťouchat zvenčí betonem a min den nechat být -NEŠLAPAT na práh , potom už bude možné klidně na práh šlapat=pokud kvalitně tak se už neprohne!
Pokud chcete oddělit pův podlahu od prahu tak proužek mirelonu , stačí cca2mm tlustý!
Takže klidně "podbetonovat" a i beton až k práhu? Já to právě řešil s tím, jestli se může beton "přilepit" až ke dřevu, když to dřevo pracuje apod. To nebude praskat/hýbat? Stejné i stou mezerou mezi podlahou - já myslel něco jako silikon nebo tak, aby to pružilo, když bude dřevo pracovat apod. Díky za pomoc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.