Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kotel Protherm - chyba F

Od: anonym123 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám doma kotel Protherm Ray 9K. Indikátor tlaku mi nedávno začal blakat, abych dopustil vodu. Což jsem dnes udělal. Nebo alespoň se to pokusil udělat. Na displeji se mi začala objevovat chyba "F" - bez jakéhokoliv čísla. Střídavě bliká teplota vody v soustavě spolu s "F". Nevím co mám dělat a co se vůbec stalo. Tlak vůbec nevidím. Jediné co na displeji mohu vidět je teplota vody v soustavě a to, že kotel nyní pracuje při 0 kW - tedy že je vypnutý. Nikdy předtím se mi toto nestalo.

Procházel jsem si návod i internet, ale k chybové hlášce "F" bez čísla jsem nenašel vůbec nic. Nakonec jsem zavolal do lokálního servisu kotlů, ale tam mě rychle odpálkovali s tím, že zakázky berou až na příští rok a ta paní, se kterou jsem mluvil, mi neochotně řekla věci, které mi jsou k ničemu. Jediné co mi řekla bylo, abych stiskl tlačítko "resetů, které však na kotli není. Nebo alespoň ho nevidím. Jediné tři tlačítka, která jsou mi k dispozici jsou "+", "-", "Mode/OK". Je možné, že tlačítko "reset" je pod vnějším krytem, ale nejsem technicky zdatný na to, abych sám rozebíral kotel. Když jsem paní řekl, že žádné tlačítko nevidím, odpověděla, že mi není schopna poradit a skoro až agresivně mi práskla telefonem.

Vzhledem k tomu, že zrovna vyšiluju a velice rád bych měl tento problém vyřešený co nejdříve, můžete mi, prosím, poradit co dělat?

Předem děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

tm
hodnocení

0x
Chápu, že je to těžké, ale asi bych začal tím, že nebudu vyšilovat. Některé věci se holt za minutu nevyřeší, zacina topna sezona. Určitě v okolí nemáte jednoho topenáře. Zkuste taky kontaktovat jakéhokoliv prodejce těchto kotlů, třeba bude vědět (může být klidně z druhého konce republiky) nebo nejakou technickou podporu výrobce. Bratr má taky tuto značku kotle a už v něm za 8 let vyměnil kromě krytu snad všechno...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm
Otázky na téma protherm chyba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]