Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máme tento systém už 6 let a naprostá spokojenost. Jedná se o systém s ventilátorm Dospel KOM 400. Vložkou vytápíme obývák o velikosti cca 45m2 a horkovzduchem patro o ploše cca 91m2 a dá se to tím vytopit i v zimě kdy je venku třeba -12, ale to pak musím topit od rána do noci (topím cca na 23st). V přechodných obdobích (jako je třeba nyní) topím pouze od odpoledne do noci a na minimální výkon a žena mi nadává, že máme doma vedro (23-25st). Pravda je že máme nový celkem dobře zaizolovaný dům. Co je poměrně důležité, tak je třeba si koupit vložku s pouzdrem a nebo k vložce dodělat pouzdro ze kterého je onen horký vzduch nasáván. Sousedi kteří mají "obyčejnou vložku" a vzduch nasávají jen z vnitřního prostoru obestavby jinak je vše naprosto stejné mají účinnost nesrovnatelně nižší...
Mám ho druhým rokem a vytápím celý podkrovní byt.Celý systém funguje perfektně.Celý systém je odvislý od kvality použitých komponentu a to hlavně vložky.Já mam ještě pro posílení teplovzdušný výměník a samozřejmě ventilátor se systémem hadic a výdechových mřížek.Za sebe můžu doporučit až snad na cenu celého systému.
Já jsem tento systém taky zvažoval, ale nakonec jsem šel cestou jednodužší a to tak že používám ventilátor z klimatizace který horký vzduch který se drží pod stropem roznese do celého podkrovního bytu. Neměnil bych!
Jednou jsem měřil teplotu vzduchu na jednom z výdechů a teplota byla něco málo nad 100st. což Vy pod stropem asi mít nebudete, nezpochybňuju, že zo funguje, ale pokud do místností foukáte místo teploty 100st třeba 30st (předpokládám, že pod stropem víc nemáte) tak to tedy potom musíte dohánět objemem vzduchu, takže výkonem ventilátoru a místnost ze které vzduch nasáváte musí být chca nechca přetápěná respektive určitě nejteplejší... Možná tomu nerozumím, ale dle mého názoru je nejjednodušší odebírat teplo rovnou od zdroje - tedy od krbové vložky...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.