Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení

Od: jirkacz odpovědí: 5 změna:

Ahoj, chci se zeptat jak funguje příspěvek na bydlení. Od 1.7 bydlím sám a dle kalkulačky mám nárok na příspěvek. Kdy se podává? Na internetu jsem našel, že za období 1.7.-30.9. se žádá od října. Tudíž to chápu dobře, že v říjnu dostanu příspěvek za červenec, v listopadu za srpen a za prosinec za září? Všude pišou něco jiného tak jsem z toho celkem zmatený, možná tady někdo bude vědět více :) Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

farm
hodnocení

1x

Žádat můžete kdykoli, jen musíte dodat doklady o zaplacení nákladů na bydlení. A o vašem příjmu. Spočítají, pošlou, i 3 měsíce zpětně. Máme kapitalizmus, dost dřevní, tam jsou chudí a bohatí, vždy. Platil jste daně? Platil - máte nárok.

hodnocení

0x

Povinně musíte podat žádost za 1. čtvrtletí do konce dubna a za 3. čtvrtletí do konce října. Můžete žádat až 3 měsíce zpětně. Vyplácí se také zpětně. Rozumím tomu tedy tak, že když podáte žádost v říjnu za 2. čtvrtletí, dostanete v listopadu vyplacenou dávku za 7.,8.,9. a 10. měsíc. Raději si to ale přečtěte v originále.
uradprace.cz/...

radec
Taky to chapete asi spatne. Oni to casto nechapou ani ti ouradove. Novou zadost muzete dat 3 mesice zpetne kdykoliv… ty terminy co pisete to plati pro prubezne dokladovani.
Ps: já jsem životě neinkasoval ani korunu, od státu, vůbec, styděl bych se sám za sebe, takže jsem dnes samostatná nesoběstačná socka. radši bych bydlel ve sklepě, než si chodit -Ale každého věc. kvůli věc náhodou vím, protože jsem to řešil za ty, kteří na tom mají postaveny svůj život. pracovat načerno, případně málo, protože zbytek dorovná stat

radec
hodnocení

0x
Chápete to asi špatně, jako nízkopříjmový chráněný druh příspěvek dostanete již další měsíc, tedy na srpen ho můžete inkasovat už třeba 7 září. (Doplatek byste naopak dostal ještě v srpnu.)
Ale když máte nájem na srpen zaplatit typicky do konce července, no tak stejně potřebujete rezervu (2měsíce).
Každopádně máte čas a sosací žádost si můžete dát až do konce října.
Ps: spíše se zamyslete nad tím, zdali místo psaní dárek byste si neměl zvýšit kvalifikaci, a atraktivitu pro ženskou, snad vám nějaká nedala kopačky právě kvůli nízkému příjmu, to oni často dělají…

pnb
hodnocení

0x

radec: nevím jak platíte nájem Vy ale já a všichni okolo nájem platíme za ten daný měsíc.Tzn. např. za červenec do konce července,za srpen do konce srpna atd.Vy platíte na měsíc dopředu?

Když PnB pobírají i bohatí,tak proč si nepožádat? Nedělejte tady machra,že byste klidně bydlel ve sklepě.Už jste to zkusil? - ,,bydlet,,bez vody,elektřiny,WC.V tom sklepě byste si někde ani ten internet nemohl zapnout a plkat hlouposti o kvalifikaci apod.

Tak já jsem podle Vaší logiky taky socka a ,,ždímu,, stát.No a?.Od státu mám jen inv.důchod,PnB,podporu v nezaměstnanost...Na DPP chodím okolo potravinové banky,tak si tam fasuji jídlo.Samotnýmu na bydlení ve městě v 2+kk,pivo a cigára mi to stačí a mám se možná líp jak Vy.Jestli se nedejbože dožijete důchodového věku,tak budete taky socka a budete otáčet každou korunu.Tak si to zatím jako soběstačnej užívejte dokud můžete.A ať se Vám nestane nějaký úraz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]