Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak popsat opravně kol,co tomu kolu je

Od: estate odpovědí: 26 změna:

Jak mám do telefonu vysvětlit,co mám s předním kolem u skládačky.Ta brzda na předním kole se pohnula tak,že drhne na jedné straně do pláště a má skřípavý zvuk.Anebo mohu to spravit sama,kolo potřebuji každý den a tam to bude týden.

Dnes už se musí objednávat i do opravny kol a já bych prosila o chlapskou radu.fíky

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tak pokud mluvíme o staré skládačce, tak tam přední brzda byla mizerná i když bylo kolo úplně nové..
Ale jinak je to práce na 5minut a trochu vztekání se a klení.
estate
hodnocení

Přesně tak když jsem si tu skládačku kupovala v prodejně plavacích potřeb v letovisku u moře,nebyl to žádný kvalitní kousek,to jsem poznala hned a nějaké roky už má a.bude to Made in Asie :-/

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, opraví to každý, kdo ten brzdový systém vrátí zpět do správné polohy, resp. vyrovná ho na střed, aby nedrhnul ani na jedné straně a dotáhne šroub s maticí - záležitost na pár minut např. pro Vašeho šikovného souseda. Zdravím!
zts
No to je nápad, přece kdyby mohla a chtěla, tak bych se neptala tady ale toho souseda rovnou :)
A třeba je tam ohnutý šroub, kdoví
Ale ať jen nepindám a poradím, tazatelko, natočte si to na video, 10 sekund a to video s příznakama co to dělá tomu opraváři pošlete přes WhatsApp, messenger, emailem. vyřízeno za pár sekund.
Teda pokud opravdu nemáte nějakýho souseda nebo v práci, co má doma alespoň základní nářadí? samozřejmě mu budu ti to je aspoň čokoládu :)
estate
hodnocení

To víte,že bych to ocenila,natáčet nic nebudu,mám strach,je to nebezpečné

id
hodnocení

3x
Nemáte vztahy se sousedy, tak je budujte. Oslovte sympaťáka a požádejte o pomoc. Maximálně vám nevyhoví. Proč to nezkusit?
estate
hodnocení

Jediný,kdo je slušný je 88 r.soused na odpočinku,jinak samá novodobá výchova,co sem tam pozdraví.

id
Tak pozdravte vy. Když nezkusíte, nebudete vědět. Oslovit někoho s úsměvem vás nic nestojí.
pan
Paní bude asi 77 roků, soudě podle názoru, že je nebezpecné už i používat mobil k tomu, čemu je určen, tedy natočení videa.
Takže asi nechce radu, ale politovat?
I Ten pán na odpočinku i když mu je 88 roků, pokud byl v mládí trochu zručný, tak to zvládne :) pokud to byl houslista, tak asi ne.
estate
hodnocení

pro : pan Držte se dotazu,pokud chcete odpovídat a máte k tomu co ...

Na váš pokyn,nebudu za jízdy na pokažených brzdách natáčet video.Tady se objevují flustrovaní jedinci,co se jdou ventilovat ze svých traumat,koukám...

Neplatí to pro většinu,někteří jsou nejen slušní,zejména znalí,a tak to má být.

pan
Frustráti, to jsou ti co říkají, proč to nejde? myslel jsem samozřejmě kolo dát do stojanu a protočit. Ale už to raději neřeš
V tom případě to stačí vysvětlit osobně v velo-servisu :) Do žádanky, objednávky termínu napište: oprava- seřízení přední brzdy
Není zač.
Mobil je určen k natáčení videa?
Tedy kamera je určena k telefonování.
ka

Chytrý telefon je pomůcka pro blbce?

Pokud to obsahuje foťák, tak je to k focení. Tím nechci obhajovat Panův úlet, ale jen nesprávně pochopil smysl.

asd1
hodnocení

1x
Pokud špalek škrta o plast tak nejezdit,prodre gumu a ta bouchne což je na predku dost o hubu.
Seřídit není problém a kdo to umí tomu netřeba vysvětlovat.
Bude tam natočený špalek,takže ty rady natočit celou brzdu na sroubu skrz vidlici nic neřeší..

estate
hodnocení

Tak sousedi tu jsou,ale takové vztahy nemáme.Výborně popsané,to bude přesně ono,chce to dát do středu,zkoušela jsem to sama přes hadřík.posunout,ale nešlo to... a mám docela strach,abych to neutrhla.

ben®
estate - chtělo by to tedy mužskou ruku a s nářadím. Což nějaký kolega z práce nebo někdo z rodiny?
estate
hodnocení

Vždy jsem měla na předešlých kolách rodinný servis,dnes pro nemoc není,a teď to teprve dostatečně ocením.

hodnocení

0x
Co kdybyste nám to nafotila v té poloze, ve které to skřípe (na stojáka), a my vás třeba navedeme, jak to vyřešit. Ono by pro vás bylo lepší tyhle (možná) drobnosti zvládat sama, než být závislá na servisu. Jak finančně, tak časově.

ka
hodnocení

0x

Popsat to můžeš přesně tak, jako tady.

Toto se dá udělat na počkání. Lidi si to dělají většinou sami.

Když pošleš pár fotek z různých úhlů, tak ti tu lidi poradí jak na to. Rovnou polož dotaz, co za nářadí je třeba. Většinou stačí šroubovák a imbus, což se dá všude sehnat a cena je menší než v servisu, i když je možné, že toto ani účtovat nebudou.

mnd®
hodnocení

0x

Zdravím.U staré ,,skládačky,, bude určitě clip brzda.Na opravu stačí dva klíče velikost 10.Brzdu srovnat a dotáhnout matice.Popřípadě i seřídit brzdové špalky na ráfek kola..Já jsem teda přední brzdu moc nepoužíval - brzdil jsem torpédem.

Požádejte i kohokoliv kdo má auto a nářadí.Když bude mít náladu,tak to za pusu opraví.

doplněno 04.09.23 09:49:

Nemyslím,že tam v té době montovali viz foto 2

doplněno 04.09.23 10:50:

asd1: Jak píšeš ...ten šrot z Esky? ,tak je zajímavé,že po tolika letech s minimální údržbou jezdí ještě dnes.U nás na ní jezdí i majitel zlatnictví+zubní ordinace+hospody.Jen ,,hodil,, rám a přední vidlici do černé - ostatní v chromu.Dal tam vlastně jen trojtalíř a přehazovačku,jiné brzdy.Takže šrot to určitě nebude.

Jak popsat opravně kol,co tomu kolu je
Jak popsat opravně kol,co tomu kolu je #2
Obávám se, že se nejedná o tuto naši klasickou poctivou skládačku, paní píše, že ji koupila někde u moře a že je to asi asijský výrobek.
asd1
Poctivou... myslíš ten šrot z Esky? :D

asd1: Šrot? Nekomfortní, těžké, ergonomicky naprosto v ).(, ale šrotem bych to nenazýval. Vydrželo to neuvěřitelné věci a s trochou údržby to bylo prakticky nezničitelné. Na cesty do hospody ideál.

asd1

Jo šrot. Hlavně kvalita ložisek, jak konusy v nábách tak hlavový složení, šlapky. Vymletý důlky po 500 km. Vyžvejkaný klínky. Ráfky z bláta, osy šlapek i středová osa taky z bláta, sedlovka i řídítka to samý. Představec s klínkem coi řídítka sotva držel. Trochu skočíš a vohne se to..

Že to bylo těžký jak prase, nepohodlný atd. už byla jen třešínka na dortu.. "Jde na tom dojet po rovině přes vesnici do hospody" neni zrovna moc, to ti splní i jakákoliv plečka z Kauflandu a dovolim si tvrdit že kvalitou je na tom líp než slavná Eska. Žádná škoda, že po revoluci krachli a fabriku pro jistotu srovnali buldozerem *smich*

Zajímavý zkušenosti. Naši na tom jezdili furt. Jeden kus je pořád ještě k dispozici. Krom pryžovejch dílů pořád v rozumným stavu. Skákat na skládačce je podobnej nápad jako vzít si lakýrky na pole :-D.

ml1
hodnocení

0x

Tohle trvá nějakou dobu, než si sedne. A mnohdy je jednodušší po každém zabrždění do toho šťouchnout prstem. Jinak je dobré nosit s sebou několik klíčů a průběžně to dorovnávat, než si to sedne. Pak už to vydrží, dokud se to zase nehne.

Ostatně přední brzdou se zase tak moc nebrzdí. Já jsem se jí naučil používat, až když mi zlobila ta zadní v náboji (systém torpédo).

Brzda nemá drhnout do pláště, brzda má drhnout o ráfek. Takže asi bude potřeba její špalky nastavit, aby šly proti ráfku a ne proti plášti.

Opravně říct, že potřebujete seřídit přední brzdu, že drhne na jedné straně o ráfek (nebo o plášť) a oni by měli vědět. Je to oprava na 10 minut. Tak zkuste objet servisy, třeba to některý udělá hned a na počkání. Cenu si netroufnu odhadovat. Já osobně si radši veškeré opravy dělám sám. A tohle zrovna zvládne podle mě úplně každý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]