Nejste přihlášen/a.
Už mě nebaví pasírovat rajčata dřevěným hříbkem přes plastový cedník (rozvařuji rajčata nakrájené na klínky včetně slupek a "jadřinců"). Jak to děláte Vy? Děkuji za rady!
Uvařit a rozmixovat ponorným mixérem.
A ještě mám osvědčenou vychytávku, co s rajčaty, když jich máme hodně, umelu je na mlýnku s česnekem a smíchám se solí, dám do skleniček, a používám už roky do všeho. Do polévky, na topinky, pod maso, do pomazánek. Je to vždy po ruce. A vydrží minimálně rok v chladu.
To je na šťávu nebo protlak? Šťávu stačí v odšťavňovaču nebo rajčata uvařte v celku dejte pak do mixéru a pak přes síto (mám kovové), bude to rychléš. Nebo protak, tak že rajčata ponořím na chvilu do horké vody, oloupu, rozkrojím, odkrojím vnitřek, prsty seménka nahrubo odstaním s tekutinou (to se dá dále použít na neco jinačiho), pak načisto rajčata od semének opláchnu a dám do hrnce, kde přivedu k varu a pomorným mixérem dorozdrtím.
Mi se rajčata pasírovat nikdy nechtělo. Zavařovala jsem je. Halabala nakrájela, mírně natlačila do skleniček, zavíčkovala a sterilovala. Naprosto bez ničeho. Také pod maso, do polévek, vydusit na pánvi a vejce do toho. Časem jsem to vylepšila, že jsem je oloupala a přidala k nim nasekanou nať z pertružky a celeru.
Letos jsem kupovat nemusela, trochu jsem dostala, byly drobné, jen jsem překrojila a zamrazila v několika sáčcích, jen takové porce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.