Nejste přihlášen/a.
Ahoj, rekonstruuji chalupu a v jednom pokoji v přízemí jsou plechová vybírací dvířka komínu (rozměry jednoho křídla cca 70x35 cm) a zvenku byly omazané sádrou. Po jejím seškrábaní jsem zjistil, že jsou dvířka uprostřed černá od ohně. Původně jsem je chtěl jenom natřít a vrátit, ale teď si říkám, že ta sádra tam byla asi z tohoto důvodu (jakoby izolant).
Napadlo mě přilepit zevnitř dvířek (nebo zvenku) nějakou izolační nehořlavou folii nebo něco podobného. Dvířka jsou za skříní, tak o vzhled ani zas tak nejde. Máte nějaké tipy, co by šlo použít? Díky
Nový komín v plánu není. Jde o velký komín (v dobrém stavu), do kterého vede několik spalinových cest např. z kachlových kamen, spodní část komínu je obrovská - bývala využívána i jako udírna a tam jsou právě ty dvířka.
Kamarád mi poradil, že bych mohl použít žáruvzdornou rohož a přiklopit jí z vnitřní strany dvířek plechem a spojit nýty. Myslíte, že by to šlo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.