Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Revize elektřiny

Od: domisek odpovědí: 9 změna:
Dobrý den řešíme revizi elektřiny. Dělaná v mědi před deseti lety. Známý nám řekl že revizi nedostaneme kvůli tomu že nemáme u každého jističe chránič. Ten je pouze v koupelně. Opravdu musíme předělávat pojistnou skříň něž přijde revizak?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dss
hodnocení

5x
Nejprve objasněte, proč bude chodit ten revizák? Potřebujete výchozí revizi? užívali jste dnes kolaudovanou nemovitost 10 let?
Anebo jen potřebujete připojit elektroměr, protože byl odpojen déle než 6 měsíců?
domisek
hodnocení

Dobrý den pristavovala se koupelna a kvůli kolaudaci přístavu musíme mít revizi elektřiny. Teď mi jde o to zda když v pristavene koupelně chrání je musíme udělat chrániče všude i když už je dům starý a zkolaudovany. Děkuji.
zam

Revizák by měl dělat revizi jen na na přístavbě,může zdobrý vůle omrknout stávající a upozornit na nedostatky.Na kolaudaci by to mělo stačit.

hodnocení

4x

Podle současné legislativy to dobře nemáte. Podle nové musí být každý světelný okruh svůj chránič... Tedy pokud to uvádíte jako "nové" zařízení tak nesplňujete podmínky. Pokud je to zařízení, které bylo již dříve uvedené do provozu a revidované, tak je zapojené dle tehdejších podmínek a problém není.

hodnocení

2x

Po doplnění, jsem přesvědčen, (alespoň já to tak měl na dvou objektech), že revizák bude dělat revizi jen toho nového, nikoliv vše, co již bylo kdysi zrevidováno.

Ne ne, revizor zkontroluje přesně to, jaké bude mít zadání. Jistě, pro stavební řízení stačí jen přistavěná část, ale třeba tazatel bude chtít projít celou instalaci, když už si revizáka pozve, výrazně dražší už revize nebude. Navíc si tazatel splní termín pravidelné revize přikázaný normou. Ba naopak je s podivem, že ty zvláště v nájemním bydlení normy nedodržuješ.

Když si chce někdo dobrovolně nechat zkontrolovat revizí celý dům, je to jeho věc, jeho přání.

Přesně tak, jako stejně píše zam.

sasa*

Danicek... prosim tě dej mi odkaz na č. normy, která nařizuje revize. (Pojišťovna ano.)

Tak jak milancukrar@ napsal, dělá se revize pouze nové části. Byt bude mít tudíž dvě výchozí revize a následná revize pak musí respektovat tu původní výchozí revizi pro nerekonstuovanou část. Jináč pro soukromé objekty nejsou pravidelné revize předepsány a předáním bytu do užívání už není rozváděč vyhrazeným technickým zařízením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]