Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nábytek dveře zámky zadlabací

Od: vlozam odpovědí: 9 změna:
Co znamená u TESLA zadlabacích zámků slovo “stavební”? Podobně jako tomu je u vložek?
teslastropkov.cz/...
Je to to co si myslím, že to má značit nejnižší kvalitu “čína” nekvalitu? Jak byste to srovnali s HOBES, RICHTER, vy kdož jste měli ty věci v ruce? Prosím ne domněnky, díky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

2x

Stavební v tomhle případě znamená určený do stavby, ve smyslu stavení. Kvalita 3 z 5.

vibe2*
hodnocení

1x

Tesla Stropkov a.s. v ČR to nabízí jako doplňkový sortiment (stejně jako elektroinstalační materiál).

Původně měla jen telefony / domaácí telefony / eletromagnetické zámky - asi rozšířili sortiment.

teslastropkov.cz/...

Pokud najdete v Tesle rozměr a variantu vhodnou pro vás, klidně kupte.

hodnocení

0x
Jest třeba si ujasnit, co znamená zámek nábytkový a co je zámek zadlabací.
Teprve potom se můžeme bavit dál.

hodnocení

0x

Je to normálny bežný zámok a v tomto závode pozostatok výroby sortimentu Tesly Stropkov. Kvalitatívne je na dobrej úrovni.

zz

Tesla Stropkov vyráběla nábytkové zámky? Kde a kdy/rok? Jsem o to na netu nic nenašel nebo hledám špatně.

vlozam
hodnocení

zadlabaci-zamky.heureka.c/... od 172,- Tesla
hornbach.cz/... 199,- Fab
hornbach.cz/... 209,- Richter
Hobes radsi nedavam, je nejdrazsi…
Tak ktery koupit? Bohuzel, stary zamky se mi rozpadaj, po 30 letech strelka upadn a nejde otevrit, dokonce i novy s dverma koupenyHobes tusim byl po 2 letech KO (strelka se zasekavala a nelezla ven tedy nezavirala)…

hodnocení

0x

Stavební zámek je obecné označení zámků určených pro dveře do staveb. Jiným druhem jsou např. zámky nábytkové. S kvalitou to nemá vůbec nic společného.

kkl
Takže to nesouvisí s pojmem “stavební vložka”, kde tato cylindrická vložka měla ochranu RC 0 nebo RC1, a psalo se u toho, že to je vhodné tak na stavbu, pochopil jsem z toho, že to je vhodné jako provizorní zámek, který lze snadno překonat a ne do bytu, kde je vhodné RC2-3.
Zadlabací zámky RC4 se údajně u nás ani nevyrábějí. Vložky ano, mám třeba Fab1000.
A teď se dozvídám, že pojem stavební, znamená že to slouží do baráku?!
K čemu by proboha jinak sloužily ti zadlabací zámky než do baráku!?
Takže JAK TO JE?

Je to tradiční, historické označení druhu zámku. Rozlišení na stavební a nábytkové se používalo mnohem dříve, než jakékoli rozlišení bezpečnostní. Zadlabací zámek může být i nábytkový. Stejně tak může být nábytková vložka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]