Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, domnívám se, že mi odešel redukční vodovodní ventil - pomaličku propouští. Začalo se to projevovat stálým ukapáváním pojistného ventilu před bojlerem. Vyměnil jsem tedy pojistný ventil a je to pořád stejné. V rámci testování jsem za pojistný ventil našrouboval kohout a zavřel ho, abych nemusel čekat, než se natlakuje bojler. Do minuty po otevření vody začně pojistný ventil kapat. Na redukčním ventilu jsem musel nastavit tlak na naprosté minimum, aby se problém přestal projevovat a s tím se hodně snížil i průtok když otevřu kohoutek na baterii. Předtím to také dělalo to, že po otevření kohoutku na baterii tekla voda malý okamžik opravdu rychle pod tlakem a pak už normálně. Popsané projevy jsou při vyplém bojleru. Když se boiler ohřívá, tak pojistný ventil ukapával více, ale při ohřívání je myslím ukapávání normální. Armatury jsou v tomto pořadí: vodoměr - redukční ventil - kohout - pojistný ventil - bojler.
Je starý asi jen 2 roky, ale byl to ten jelevnější kolem 300Kč. Manometr nemám. Ale odhadem je tam teď nastavený tlak méně než 1bar, protože vodu na otevřené baterii udržím lehce rukou. Pokud nikde nepouštím vodu a pustím ji po třeba půl hodině, tak z baterie vystřelí proud vody očividně pod vysokým tlakem, ale po zlomku sekundy je průtok i tlak zase nízký.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.