Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmyz v posteli

Od: fred odpovědí: 3 změna:
Zdravím, může mi prosím někdo poradit, o jaký hmyz se jedná? Našel jsem jej dnes v posteli a během noci se mi na těle objevilo několik štípanců. Děkuji
Hmyz v posteli

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zřejmě se jedná o nějaký druh šestiočky. V odkazu je uvedeno, že se můžeme v posteli setkat s šestiočkou ryšavou.

" Se šestiočkou se ale můžeme setkat třeba i v našich ložnicích, protože záhyby peřin ji připadají jako nejideálnější skrýš. Když pak na sebe šestiočku vyklepeme nebo ji v horším případě přimáčkneme, pochopitelně se brání kousnutím. To sice bolí jako píchnutí vosím žihadlem, ale obejde se zcela bez následků a případná slabá bolest během jednoho dne odezní."
muzeum3000.nm.cz/...

jk2021
hodnocení

0x

Podle počtu nohou a tvaru těla nejde o hmyz, ale o pavoukovce a ti žijící na našem území zpravidla nemají na to, aby probodli lidskou kůži dost silná kusadla. Takže docela pochybuji, že vyfocený exemplář je skutečným původcem štípanců.

Pavoukovci mají osm nohou (čtyři páry), já vidím šest (tři).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]