Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte někdo zkušenosti s míchačkou Limex?

Od: manduss® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

nemáte někdo nějaké zkušenosti se stavební míchačkou Limex ( zelenazahrada.eu/...)? Je to asi nejlevnější míchačka, na kterou jsem narazil. Potřebuji s ní udělat rekonstrukci menšího domku. Podlahy, omítky a nějakou tu zeď. Nedokážu si představit kolik je těch 125l. Kolik to je zhruba koleček?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

abdul*
hodnocení

2x

125l = zhruba dvě kolečka...

hodnocení

2x

Právě na ni koukám, že mám taky takovou... takže zkušenosti:

jo napřed těch 125 litrů... dá se říci, že těch 125 litrů je celkový ideální obsah toho bubnu. Ovšem nikdy ho nevyužiješ celý, záleží na tom co v něm mícháš, řidší obsah vytéká dříve z míchačky při stejném sklonu bubnu jak hustější, jinak se chová malta, jinak beton. Dále většinou mícháš něco v nějakém poměru k něčemu, podle charakteru např. betonu dáš třeba tolik věder nebo lopat štěrku na tolik cementu a k tomu tolik vody. To si člověk musí odzkoušet na vlastní kůži nebo mít u míchačky machra,,který to umí. Já jsem do ní hodil jeden pytel cementu a házel štěrk, když už to šlo ven, bylo to tak akorát na silný betón... Záleží ovšem i na kvalitě toho štěrku, množství drobné frakce písku a kameniva, laik to těžko pochopí nebo rozezná. Rekonstrukci domku bych prováděl za asistence ODBORNÍKA z oblasti stavebnictví, nejlepší by byl vyučený zedník s praxí.

Dále k té míchačce... po pár hodinách provozu jsme zjistili, že elektromotor je uzavřený ze všech stran, (kromě spodní), v plastovém obalu a nemá dobré chlazení. Než bych ho nechal shořet a zůstal v nejlepším na holičkách, přišla na řadu vrtačka, vrták o průměru 15 mm, možná i více a do horní plochy jsem vyvrtal děr kolik se tam vešlo. Tím jsem zabezpečil větrání a chlazení elektromotoru, aby se do děr nedostával písek, protože ne každý se vždy trefí do otvoru bubnu, překryl jsem vrch kusem plastu z nějakého kanistru, nechal jsem pod ním samozřejmě mezeru.

Další postřeh... Plná míchačka při vysypávání má tendenci se převrhnout. Já jsem na tu nohu přišrouboval asi metrový hranolek, který zlepší stabilitu, dá se na něm i postát a udržet tak míchačku ve správné poloze.

Dokonce jsem navařil na otvor bubnu pás plechu na zvětšení obsahu, trochu to pomohlo, ale ne zase tak moc, aby byl nějaký viditelný efekt. On ten motor zase velká sláva není, tak by byl více zatěžovaný.

doplněno 18.05.10 06:44:

a teď jsem si vzpomněl, do toho kotouče, co má zářezy na různý sklon, jsme ty zářezy rozbrušovačkou ještě ve správných místech přidali, aby se dal lépe nastavit sklon bubnu. Těch zářezů od výrobce se nám zdálo málo. Na to ostatně člověk přijde sám...

doplněno 18.05.10 07:15:

jak píše ladislav, jsou i věnce z plastu, které nevydrží. Já mám naštěstí kovový. Co se týká těch zářezů, jsem rád, že mně souhlasně doplnil člověk, který s tím má ty samé zkušenosti.

doplněno 18.05.10 07:24:

ode mne a ladislava zkušenosti, od radka velmi správný pohled i z té druhé strany. I to jsou vlastně zkušenosti, ale s našimi českými výrobky. Bohužel, měli by jste mít ale i vy zkušenosti s posouzením stavu té starší míchačky, protože i ta už může mít těsně před smrtí.

Máte někdo zkušenosti s míchačkou Limex?

ladislavtikal*
hodnocení

2x

dobry den muzu vam rict jen tohle ze ji ma kolega a nadava na ni jak muze protoze to ma venec z Plastu a ymslel si ze vydrzi vic nez zeleznej ale smula ja mam zelezny venec a nemuzu si stezovat u plastoveho uz ma ty zuby obrouseny a uz mu to spatne mycha radeji si pridejte 2 tisice a kupte s lepsim vencem a hlavne ne aby to melo venec zplechu to podle me nevydrzi moc je to jen mackany plech a co se tyce toho volantu na vyypani materialu z michacky tak se podivejte nektery maji vice zarezu aby bylo lepsi mychani a nektera ma jeste pojistku a vice zarezu ta pojistka jde do zarezu jinak u tech levnejsich je to jen stacenim pruziny a kdyz date plnou michacku ta se vam to nekdy samo vysype

doplněno 18.05.10 07:13:

zelenazahrada.eu/... radeji kupte tady tu ma venec z litiny

doplněno 18.05.10 09:21:

jj kouknete radeji na net na bazary a mozna koupite velkou hrusku michacku a pak ji treba mzete prodat jestli mate doma tedy 380 dneska totiz je malo kdo ze si nechavaj delat 380 a maji jen 230V

raadek*
Ja bych vam spis doporucil koupi nejake starsi ceske michacky. Jsou neznicitelne. Opravite barak a zase ji muzete prodat. Z vami zamýšlené michacky toho moc nezbude, jestli vubec tu rekonstrukci prezije. R.
hodnocení

Po inzerátech koukám. Bohužel jsou všechny z velké dálky a nemá cenu pro ně tam jezdit. 380 není problém. Po dobu stavby to mám zavedené.

Zkusím se ještě poptat známých, jestli náhodou někdo doma nemá míchačku, kterou by mohl celé léto postrádat a kdyby se nikdo takový nenašel, tak bych asi koupil tu novou a příští rok ji prodal.

Také se mi nezdá jako dobré řešení ten plastový věnec. Ale je zvláštní, že ho zmiňují ve výhodách.

ladislavtikal*

ja vam poradim jdete do obi jestli mate nekde nebo nekde kde to prodavaji a kouknete na ten venec a kouknete treba na plechovy mackany a nebo dirovany ten plast totiz pruzi a za chvilku zacne praskat v upevneni plechovy se vam rychle vymcka a zacne vam preskakovat ozubeny kolecko protoze to nepujde na diry a zelezny nebo litinovy je tvrdy a drazky jdou pekne do ozubeneho kolecka ta michacka dostava nejvetsi stos pri plnem mychani a vysypani taktez a ten plast se vam zacne sam lamat u zubu

hodnocení

O plastovém už vůbec neuvažuju. Když bych něco kupoval, tak s tím litinovým. Ten už snad něco vydrží.

ladislavtikal*

az ji budte kupovat mrknete aby mela jakou si pojistku na volantu pri mychani nez jen ksicky pero ktery pritlacuje volant to se taky bbrzy vybeha a pak van to nebude v tom drzet a bude se sama vyklapet

doplněno 18.05.10 10:09:

a nebo pak flexu az to bude po zaruce a neco pridelat jak je psano uz tady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]