Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký materiál vybrat na topper/vrchní matraci?

Od: tereza* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám typ postele, ke které je zapotřebí pouze tzv topper (vrchní matrace). Bohužel je už po roce proleželý a to i když jsem se snazila topper otáčet. Z jakého materiálu bych měla vybírat, aby se mi nestalo totéž?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Záleží také na váze ležícího. Je rozdíl, jestli je to 70 nebo 120 kg. Paměťová pěna z Dormea je skvělá, ale opravdu záleží na spáči a jeho hmotnosti.

hajimete
hodnocení

0x

Pokud to správně chápu, tak topper je v podstatě jen paměťová pěna prošitá s potahem. Divím se, že je po tak krátké době proležený. Já kupoval matraci i s paměťovou pěnou (vrstva 4cm a 7 zón) v roce 2016. Cca v roce 2021/2022 jsem paměťovou pěnu odřízl, abych mohl matraci otočit. V roce 02/2023 jsem si pořídil novou matraci bez paměťové pěny, zato velmi měkkou. Jenže mě zprvu asi měsíc bolely záda a tak abych na tom mohl spát, dal jsem na to tu paměťovou pěnu, kterou mám samostatně ve dvou vrstvách potahů. Mohu vám říct, že po takové době se paměťová pěna neproležela a je stále krásně měkká i matrace je příjemná vzhledem k tomu že spím na té paměťové pěně. Opakuji, že je to samostatná vrstva, nez jakéhokoliv prošívání, tím pádem funguje perfektně. PS: Cena staré matrace byla ~4000 Kč, nová přes ~5000. Nevím kolik stojí taková p. pěna a jestli se dá vůbec sehnat jinak než odříznutím z matrace. Celkově se ale komfort ležení znatelně zvýšil.

hajimete

PS: Ta první matrace byla na míru, takže šířka p. pěny je 85cm. Trochu to zužuje mou novou postel, která má na š. 90cm. Ale stále je to lepší než mít moc úzkou pěnu nebo moc drahou pěnu.

zulu
hodnocení

0x
Tydlecty vymoženosti vám akorát zničí - rozmazlí - záda. sežeňte si normální slaměný matrace :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]