Ano-lepidlo pak není přímo na zdi a nemá pak tu správnou soudržnost s podkladem!
Správný postup-zubovým nerez hladítkem 8-10mm se natáhne lepidlo,spustí se perlinka , zubovým se zatlačí do lepidla a hladkou strano se vyrovná povrch.
Ano-lepidlo pak není přímo na zdi a nemá pak tu správnou soudržnost s podkladem!
Správný postup-zubovým nerez hladítkem 8-10mm se natáhne lepidlo,spustí se perlinka , zubovým se zatlačí do lepidla a hladkou stranou se vyrovná povrch.
To neni ten hlavni problem dle me. Horsi je, ze lepidlo neni souvisle naneseno na podkladu a tim cela skladba ztraci pridrznost k podkladu. Kdyz toto strhnete, tak zustane na zdi vyrysovana mrizka na podkladu a sporadicky ctverecky lepidla.
Perlinku jsem dával na sandrokartony a pak přetáhnul lepidlem takže to mužů dělat znova
re4zon
Po vytvrdnuti lepidla do toho zkus rypnout spachtli. Mozna to cele strhnes, ale mozna to drzet bude, zalezi jak presne jsi to natahoval. Na fasade by to vadilo hodne, nekde v interieru to muze i tak drzet, i kdyz to nebude plnit funkci na 100%.
krtek6
a teď mi napiš jeden logický důvod proč jsi dával perlinku s lepidlem na sádrokartonovu desku? Na ten zázrak si počkám...
davidalbrecht
No na to že to není ještě 24 hodin zatvrdlý tak jsem zkusil za to brát a ani se to neodloupne
Pokud jste lepidlo nenamíchal moc husté, tak není důvod, aby na sádroši spolu s perlinkou nedrželo. Při nanášení řidšího lepidla se lepidlo pod tlakem rozteče skrze perlinku a částečně se dostane i pod perlinku. Pevnost sice bude o něco horší než při standardním postupu, ale nejspíš bude dostatečná. Dokonce se vyrábí i samolepící perlinka, která se na podklad přilepí a pak se na ní nanese tenká vrstva tmelu či lepidla. Například na fasádní PS se to takto nemá dělat, protože to nemá dostatečnou pevnost, ale pro mnohé účely je to vyhovující.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.