Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
uvažuji posunout zásuvku v paneláku asi o 1/2 metru, protože je skoro v rohu pokoje (je tam skříň), ale vrtat do panelu se mi nechce. Jak by to šlo udělat - jestli to není vyloženě špatný nápad. Lišta by se příp. musela vést vodorovně (na podlaze je lišta k PVC).
Díky
p.s.: o prodlužkách vím , samozřejmě bych na to pozval elektrikáře
Jsou i držáky na zásuvky na zeď obi.cz/... které si připevníte sami a prodlužku třeba obi.cz/... do ní normálně zaklapnete i bez elektrikáře.
Koncovku (zástrčku) prodlužovačky normálně strčíte do zásuvky, tělo prodlužky zacvaknete do držáku a jestli to chcete mít hezké, tak na zeď dáte lištu, ve které se ten kabel schová.
Všechno je to jednoduché a nevyžaduje to elektrikáře, protože připevňujete jen kusy plastu na zeď. A zapojit si prodlužku není odborná záležitost
No tak buď tou lištou nebo zasekat do panelu (je-li to opravdu panel). Třetí možnost je zmiňovaná prodlužka. Veškeré možnosti jste uvedl. Co chcete slyšet jiného?
Kompromis je vést kabel k zásuvce právě tou podlahovou lištou, hodně typů má v sobě prostor pro kabel, ale tady to postrádá smysl. Stejně by se zřejmě muselo sekat kus svisle nebo vést lištu z původní zásuvky dolů...
Asi se blbě zeptám. Nešlo by to vyřešit prodlužovačkou s několika, jak se to správně řekne?, a s vypínačem? Cesta nejmenšího odporu.
Také mám v obýváku jen dvě zásuvky. A v nich všechny ty capary, které jsou potřeba na wi-fi, počítač, na televizi, všechno je na kábel a ještě digi hodiny. Druhou zásuvku mám na lampičku u pc a na vysavač a žehličku. Funguje to několi desetiletí bezvadně.
Já jsem si hodně rozuměla s paní majitelkou v malém krámku elektro. Dost dobře jsem u ní několikrát nakoupila a tak jsem jí věřila. Když jsem chtěla prodlužku, vyptala se mě, na co ji mám, co na ní bude napojeno. Když jsem řekla, že sušička, dala mi jinou. Když jsem vyjmenovala co všechno je v obýváku, dala mi zase něco jiného. Když jsem chtěla rozdvojku, zase chtěla vědět, co na ní bude. Chtěla jsem s vypínačem, častěji bývám několik dní z domova a těm "krabičkám" prospívá, když jsou bez proudu, mimo provoz. Totéž platí o bouřce. Je snadnější vypnout, než všechno vytáhat. Není prodlužka jako prodlužka a není rozdvojka jako rozdvojka.
No - v té zásuvce v rohu za skříní mám rozdvojku a z ní vedu dvě prodlužky. V místnosti jsou totiž jen dvě zásuvky na zdi a ta druhá u dveří je vhodná jen pro vysavač. To je pokoj v panelákovém bytě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.