Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení stropu ve sklepě

Od: karel44® odpovědí: 12 změna:

Ahoj, dobrý den všem.

U staršího domečku bych chtěl zateplit sklep a tím ušetřit pár stupňů vytápěním.

Přemýšlím, že na to použiji Polystyren fasádní EPS 70F 100x500x1000mm a k tomu UH Lepidlo C1T 20kg ale u toho lepidla zde: unihobby.cz/... jsem se nedočetl, zda dokáže dobře přilepit právě polystyren - no prostě aby to drželo. Máte někdo s tím zkušenosti? Má představa je namáznout strop, vzít polystyren a max.5 - 10 sekund přidržet a šup na další. :)

Díky za případné rady.

K.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stavebním lepidkem třídy c1t se dá lepit EPS nejen70F, je to to základní lepidlo určené především na lepení a stěrkování zateplovacích systémů, nanáší se nikoliv na stěnu (u Vás strop) ale na desku EPS (standartně -rámeček okolo desky a min tři body lepidla!. V tomto případu však osobně doporučuji lepicí PUR pěnu , pistolovou, a lepit pěnou-jednodušíí rachlejší, po ukončení práce se uzavře istole a ústí maximálně ostříkne čističem (nebo očistí štětcem a acetonem) NIC víc netřeba, na rozdíl od st.lepidla-nádoba na rozmíchání,druhá na vodu , míchadlo, šětka na umytí a lžíce na nanášení lepidla na polyš, nespotřebovaný zbytek lepidla se na rozdíl od pěny vyhodí (pokud není místo na jiné použití!)

Navíc pokud se použije lepicí pěna (viz p.Milan C) tak stačí zafixovat na max půl minuty a drží. st. lepidlo dle tl lepidla podepřít na podstatně delší čas.

JInak -lepicí pěnou zdivo/ z broušených Heluz 44 / druhý den se nedala cihla bez poškození utrrhnout,, EPS na stěně mobilheimu (AL plech) na druhý den šel dolů jak nic., na pěnu bez poškození nešel a ani na obyčejnou montážní!

hodnocení

0x
Udělej si pár šprajců, přilep pěnou a na půlhodinky to vždy podšprajcuj a je vyřízeno.
hodnocení

Taky dobrý nápad se zdá a prosím o jakou pěnu přesně jde? Odkaz - obrázek :) Děkuji moc.

Tytan 753, 60sekund, Tytan Universal, atd,

Osobně jsem pro cementovvé lepidlo, stačí natáhnout 40% plochy lepidlem, a přiložit na strop. Všude jinde jsem pro pěnu.

Na tohle stačí jakákoliv pěna. To není atomový reaktor.

hodnocení

0x
Dorý den, mám sklep ve 100 let starém domu zateplený 100mm EPS polystyrenem, použil jsem stěrkovací lepidlo, které se používá na fasády, kolem desky jsem nanesl z lepidla ráneček uprostřed desky hodil dvě lepidlové "buchty" a přilepil ke stropu. Vetšinou se to hned chytlo, pokud některý roh trochu povolil, tak jsem desku podložil na půl hoďky dřevěným hranolem. Mám to tak 10 let, vše drží. Lepidlo míchat hustější.

Dobrý den.Mohu se zpetat když jste zateplil sklep poznal jste nebo zaregistroval nějakou usporu finační na vytápění? Nebo pohodu v části nad sklepem? Nebo nula od nuly nic...

Já se na tuhkle akci chystám už roky a vždy si pak řeknu zda to bude mít nějaký přínos.Ve klepě mám v zimě cca 8C při zavřených oknech,

díky

Jestli finanční přínos nevím. Co se týká tepelné pohody, bude to znát. Pokoj nad průjezdem,z obou stran vrata,takže zima stejná jako venku. Strop dřevěný,asi klasická skladbě jak se to dělalo. Brácha (zdědil pokoj po mně, když jsem odešel definitivně "do světa") na strop nalepil polystyren. Spary jen přejel nějakým tmelem,bez stěrky. Tepelná pohoda je úplně jinde než před a to je jen 3 nebo 4cm EPS.
Jestli jsem zateplením sklepu ušetřil se těžko posuzuje, komplet změna nastala, až jsem zateplil celý dům, teplo se udrží v domě déle. Nicméně jsem rád, že sklep mám v polystyrenu, pocitově si myslím, že je to asi poznat.

hodnocení

Děkuji všem za rady - nápady. Abych urychlil i hledání v obchodě. Můžete mi prosím sem někdo poslat přesnou fotku nebo adresu toho přípravku, čím to mám lepit? Díky moc :)

hodnocení

0x

Když to budete lepit na montážní pěnu, ušetříte si soustu práce. Vždy je stačí na několik minut podepřít. Nicméně pokud je ve sklepě 8-10 stupnu úspora nebude žádná a ani pocitově to poznat nejde. Rozdíl teplot je nízký...

krtek6
hodnocení

0x

dej tam vatu...a přetáhni to lepidlem s perlinkou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zateplení stropu sklepa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]