Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké přednostní relé

Od: jenda123123 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, na chatě máme hlavní jistič 1x25A prosím o doporučení vhodného proudového relé na DIN lištu, které by odpojilo bojler, aby v případě vyšší spotřeby domu nedocházelo k výpadku hlavního jističe. Děkují

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Třeba PRI-52 od ELKO EP...
rele.cz/...
Používal jsem ve dvou aplikacích a naprosto perfektní.

Je jen potřeba pohlídat proud spínaný kontaktem (8A) a případné jištění... V dřívějších dobách bývalo taky relé OEZ a to mělo přepínací kontakt 16A... Taky dobře funguje dodnes cca 15 let..

zulu
hodnocení

0x
Pokud má noční proud- dvoutarif, no tak tam má už blokovací relé a bojler může odpojovat přerušením fáze blokovacího relé (nulák odpojuje relé z HDO) :)
&&&
V podstatě tím taky sníží spotřebu toho HDO NT relé.
&&&
A za 3 stovky, asi 15 $, se dalo sehnat relé GEYA na Ali. Je víc modelů podle proudu (nejvíc bylo na 25A) a asi 4 verze (Podle funkcí).
Narozdíl od Elka asi, má to možnost nastavit odklad až 10 s, tedy aby to neodpojilo ihned, spínací relé je 10 A a měřený proud až 25A (teď z hlavy nevím jestli to snese až 32 špičkově).
Jelikož vím, že hlavní jistič 25 A přinese klidně přes 40 A, tak jsem to zapojil děličkou, tedy že to měří jenom polovinu proudu :) správně by ale to dělička měla mít ty dva dráty dlouhý přesně stejně na mm a je nutno mít klešťový ampérmetr

zulu
hodnocení

0x
Nejprve bych na chatě vyměnil hlavní jistič, pokud máte ještě bakelitový, anebo při jaké situaci padá? mám změřeno cca 45A přes 25A jistič a nepadal.Území ČEZu není s výměnu žádný problém, člověk si to může udělat své pomocí
Pokud tam ale budete rozbíhat nějaké velké motory, to už je na magnetickou a nikoliv tepelnou spoušť, tak je otázkou jestli to relé zachytí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]