Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová okna a špalety

Od: trenttino® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

dělám rokonstrukci, nyní mám vyměněná okna a potřebuji dodělat šplalety 3cm, mám v plánu nalepit XPS polystyren a zajímalo by mě kolík ideálně přetáhnout přes rám okna?

Děkuji

doplněno 30.08.23 18:54:

Zapomněl jsem napsat že se jedná o vnitřní špalety

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

Vnitřní špalety z polystyrenu jsou hrozná blbost...nedělat

hodnocení

0x

Co je ideální tloušťka pro jednoho, je pro jiného zbytečnost.

Na videu o pasivních domech je ukázáno, že asi 2/3 rámů je třeba zakrýt. Někdo dá jen centimetr XPS, někdo 2, vše je o tom, čemu věříte.

Když jdete kolem souseda, kouknete se, jak má zakryté rámy, nebo si všímáte něčeho jiného?. Co se stane, když rám (ne)zakryjete?

hodnocení

0x

Na rychlovku opět polystyren-pokud je nějaká rovina, jinak standartně ohodit jádrovo u a pak štuk,. Stačí překrytí rámu cca1cm, max použít sádrovou omítku

hodnocení

0x

Z vnitřní stany polystyren je opravdu hloupost. Nejlépe přichytit "špaletové" prkno na zeď, ze sololitu zhotovit "šablonu", proti prknu a rámu okna, s přesahem omítky 1-1,5 cm na rám okna, nahodit "mastnější" jádro, stáhnout šablonou a po částečném proschnutí (ne úplném) odstranit prkno, natáhnout "fajnovou" (štuk) a zafilcovat do okolní omítky a k rámu (já používám destičku z polystyrenu). Hrany lehce zaoblit. Jednoduché, rychlé a pěkné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]