Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dělám rokonstrukci, nyní mám vyměněná okna a potřebuji dodělat šplalety 3cm, mám v plánu nalepit XPS polystyren a zajímalo by mě kolík ideálně přetáhnout přes rám okna?
Děkuji
Zapomněl jsem napsat že se jedná o vnitřní špalety
Co je ideální tloušťka pro jednoho, je pro jiného zbytečnost.
Na videu o pasivních domech je ukázáno, že asi 2/3 rámů je třeba zakrýt. Někdo dá jen centimetr XPS, někdo 2, vše je o tom, čemu věříte.
Když jdete kolem souseda, kouknete se, jak má zakryté rámy, nebo si všímáte něčeho jiného?. Co se stane, když rám (ne)zakryjete?
Z vnitřní stany polystyren je opravdu hloupost. Nejlépe přichytit "špaletové" prkno na zeď, ze sololitu zhotovit "šablonu", proti prknu a rámu okna, s přesahem omítky 1-1,5 cm na rám okna, nahodit "mastnější" jádro, stáhnout šablonou a po částečném proschnutí (ne úplném) odstranit prkno, natáhnout "fajnovou" (štuk) a zafilcovat do okolní omítky a k rámu (já používám destičku z polystyrenu). Hrany lehce zaoblit. Jednoduché, rychlé a pěkné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.