Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třídění odpadu

Od: milab® odpovědí: 8 změna:

Zdravím, sbírala jsem vnukovi do školy hliník, párkrát ho odnesl, ale pak to ve škole zrušili, já ze zvyku třídím a sbírám dál, teď když toho bylo pák kilo nesla jsem to do sběrny, tam mi řekli, že berou jen plechovky od pití a víčka od jogurtů, alobal a hliníkové obaly mám dát do popelnice, že mi to nikde nevezmou a měl pravdu nikde to nechtěli, pořád nás nabádají, abysme třídili odpad, ale pak není kam dát, kam dáváte tento odpad? Díky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

5x

Do šedých kontejnerů na kovy patří drobnější kovový odpad, který lze skrz otvor bez problémů prostrčit. Typicky prázdné plechovky od nápojů a konzerv, kovové tuby, alobal, kovové zátky, hřebíky, šroubky, kancelářské sponky a další drobné kovové odpady.

hodnocení

3x
Patří to do kontejneru na kovy.

hodnocení

2x
Třídění odpadu v malém je ve větśině případů ekonomický nesmysl. Do velkého kontejneru se vleze sotva pár kg plastu, papíru, plechovek, které pak musí odvézt i desítky km náklaďák. Tou cestou se víc opotřebí a spálí víc nafty, než je hodnota toho co veze. Stejně tak je nesmysl teplou pitnou vodou čistit kelímky od jogurtů a konzervy. Navíc se velká část tříděného odpadu nakonec stejně spálí. Cílem nějakých EU pošuků bylo, aby hmotnost tříděného odpadu byla vyšší, než hmotnost směsnèho odpadu, což nevyšlo a vyjít nemohlo, protože když vysypete na hromadu běžný odpad domácnosti, je tam spousta plastů, papíru a plechu pouze na pohled a na zdánlivý objem, na čistou hmotnost je to pouze zlomek toho, co vyhazujeme.

hodnocení

1x

Nevím, ze kterého města jste, ale já nepamatuji, že by mne ve sběrně nevykoupili hliník. Jen to nesmí být z auta.

Je dobré, že třídíte dále, vždy najdete řešení, kam to uložit, pokud chcete.

ml1
hodnocení

0x

Mělo by to patřit do šedivého kontejneru. Ale nedělejte si iluze o nějaké recyklaci. Na třídičce udělají to samé - vytřídí zpeněžitelné složky (ty, které jim sběrny vezmou za rozumnou cenu) a zbytek půjde na skládku. Ono stejné je to s plastem nebo papírem. Přesto i takové věci důsledně třídím a do tohoto kontejneru odnáším. Ať si ničení planety vezme na triko někdo jiný.

Ale zase... Vzhledem k tomu, jak se k planetě chová Čína, Indie a Pakistán, tak i kdybyste vylili vyjetej olej do Vltavy, tak je to pořád ekologické *smich*

olinl

ernie-známý, automechanik vyhazoval automobilové filtry od oleje rovnou do popelnice domovního odpadu, protože ty filtry nechtěly ani sběrné dvory, ani ve sběrně nebo tam to snad musel ještě zaplatit, že mu to vezmou, že to je od oleje. Nevím jestli se to nezlepšilo, ale takovéhle naschvály vymýšlí dobře placení Eurotrotlové. Nedávno tuším říkal, že to hází do toho konťáku na kovy a až ho chytnou, že to začne vracet majitelům aut, ať si to odnesou do sběrného dvora nebo si to sami hodí do popelnice..

olinl
hodnocení

0x

U nás ve sběrném dvoře mají kontajner i na kovy, takže pokud není někde přímo v obci, je možno ho odnést tam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]