Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sporák, varná deska s odtahem podlahou

Od: milancukrar® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, kolegyně a kolegové.

Dozvěděl jsem se o odsávání par a pachů při vaření nikoliv odsavačem nahoru, ale odsávaní podlahou. Našel jsem obrázek na internetu, sice je to tam hezké, ale co zkušenosti.

Máte někdo lepší informace o funkčnosti, výhodách, nežli já? Já teda nemám žádné, jen nevěřím, že to tak krásně funguje a to množství vzduchu, co musí strhnout vzduch dolů, přestože fyzika tlačí páry nahoru.

Děkuji všem za poučení.

Sporák, varná deska s odtahem podlahou

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pěkně načmáraný ve fotošopu. Aby to fungovalo, musel by být v místnosti tím odsavačem vytvořen silný podtlak. Což je nesmysl. Kolikrát utíká pára bokem i u klasické digestoře, která je nahoře.

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, no, mělo by to fungovat, když se to bude správně používat. Lepší bude nižší hrnec nebo pánev. (viz video). Zdravím!
kuchyneelza.cz/...
doplněno 30.08.23 19:52: Nemáte zač.
hodnocení

moc děkuji za osvětu.

hodnocení

3x
Ona už to není žádná novinka, sice to doma nemám, ale viděl jsem to na vlastní oči a funguje to docela dobře. Kdybych měl kuchyňský ostrůvek, tak bych to tam chtěl taky, (ať nad ním nemusí v prostoru viset odsavač), ale protože mám desku normálně pod skříňkami, prošlo mi to zbytečné a klasický horní odtah je účinnější.

hodnocení

3x

Jo, je to trošku trend. Ovšem hlavně designový, troufám si říct, že tento trend mají tendenci protláčet hlavně mladí, progresivní architekti nesvázání břemenem minulosti.

Ovšem výsledek je celkem očekávatelný - vypadá to sice zajímavě,ovšem fyzika funguje nezávisle na trendech, takže to neodsaje vůbec nic, zejména z vyšších hrnců, krom toho je problém, když hrnec vykypí a nateče do toho voda, stejně tak to prakticky degraduje výhodku klasické varné desky / indukce, spočívající ve snadné údržbě. Ono do té díry rádo napadá kde co.

Toliko z praxe výroby kuchyní :-D

hodnocení

Taky si to myslím, správně jste odhadl, že je to pro mladé, já jen mám napočítat odpady a tak tam přijde KG 160mm v potřebné délce.

Holt jsem starý...

:)

Hlavně nezapomenout na inspekční (čistící ) kus, aby bylo možno řešit věci, které do té díry spadnou

hodnocení

díky, snad to zachytí mřížka, popřipadě voda spláchne mimo objekt...

To spláchnutí potěší obzvlášť u stříbrných lžiček a klíčů od auta *smich*

hodnocení

2x
Dobrý podvečer. My neměli takovou,jako na obrázku. Měli jsme v desce cosi, co vypadalo jako větráček. Prostě kulatý černý větrák. Ale nevyčuhoval,byl zároveň s varnou deskou. Odsávalo to pachy při vaření celkem dobře a ani vlhkost se na oknech chaty nesrážela.
hodnocení

Moc děkuji za info, obrázek je jen ilustrativní, páč já o tomto nikdy neslyšel. Ale mám rád novinky, ale musím zjistit více info.

ben®
Toto bude asi ten sporák se středovým kruhovým odsavačem, který vypadá velmi efektně i efektivně.
bora.com/...
hodnocení

Ale skutečnost, někde to vidět, nebo kdo to má doma?

Bene - ano, to co jsme měli na chalupě, vypadalo úplně stejně. Značku nevím, ale výrobce byl myslím z Norska (nebo ze Švédska?).

dede
hodnocení

2x
Výhoda by měla být, že když vyteče hrnec, tak se to spláchne do té díry :) nebo ne?No asi ne, ten podtlak by musel být obrovský, aby to většinu strhlo A taky asi záleží na přívodu vzduchu do místnosti?
Mě by spíše zajímalo, jestli existují nějaké inteligentnější plotny, kde lze snadno nastavit, aby hrnec nepřetekl? tedy že to dokáže nějak měřit teplotu, nejdříve to dá Boost na plný výkon a následně to stahuje až na jedničku.
Nezkutečně mě štve, že to musím na té indukční plotny dělat ručně, a stejně nemohu odejít, docela dlouho trvá než se obsah prohřeje tak, aby stačilo na udržování první stupeň, protože už při druhém stupni to po nějaké době stejně vře moc.
hodnocení

Výhoda by měla být, že když vyteče hrnec, tak se to spláchne do té díry***to asi ne, páč takové plotny to umí hlídat a uberou výkon. Ale to je jen info ze včerejška, páč to začínám studovat. Teorie je vždy jiná, nežli praxe, proto hledám hlavně praxi.

Díky za názor.

hodnocení

0x

Ikea dělá dva typy, příští rok budu kupovat.
ikea.com/...

ikea.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]