Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce střechy s eternitem

Od: retros1* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, vím že už tu pár otázek ohledně eternitu, resp. azbestu bylo, nicméně bych chtěl znát něčí názor na naší konkrétní situaci. Plánuji opravdu RD vč. střechy a jako krytina je tam starý eternit, který by musel dolů. Klempířská firma, která by rekonstrukci prováděla si v rozpočtu účtuje cca 12 tisíc za demontáž staré krytiny (odvoz a uskladnění bych si musel zajistit). Jelikož ale náš stavební úřad požaduje ohlášku, tak je k tomu potřeba přiložit i projektovou dokumentaci, což bych musel řešit nějak externě. Proto jsem oslovil ještě místní firmu zabývající se právě azbestem a ta mi včera předložila rozpočet na demontáž za šílených 145 tisíc (cena nemusí být konečná, záleželo by, kolik bude chtít hygiena provést měření). Z hlediska ceny by to tedy bylo úplně jasné, ale upřímně se obávám reakcí sousedů a eventuální návštěvy hygieny a následné mastné pokuty (nevím jestli náhodou nehrozí i něco horšího, za nějaké ohrožení zdraví nebo tak). Pokud máte někdo zkušenosti v této oblasti, rád bych slyšel váš názor, jak byste v této situaci postupovali. Předem děkuji

Rekonstrukce střechy s eternitem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jp
hodnocení

2x

retros- Já na to nejsem odborník, ale myslím, že když zaplatím odborné firmě takový balík, měla by tato firma být zodpovědná za veškeré náležitosti kolem eternitu. Za odborné sundání a ekologickou likvidaci. Nechte si předložit o tom náležitý doklad, kdyby se v tom pak chtěl někdo rýpat.

hodnocení

0x
Měnili jsme, ale to byl eternit ještě "bezpečný". Zkuste spočítat
cenanovestrechy.cz/...
Tady více možností
google.com/...
jp

Ty stránky jsou anonymní? Žádné jméno, žádná adresa, není to podezřelé? Hlavně, že udělaj kalkulaci a kdo jako?

hodnocení

0x
" oslovil ještě místní firmu zabývající se právě azbestem a ta mi včera předložila rozpočet na demontáž za šílených 145 tisíc" - obávám se. že jste v pr..., tedy v lokalitě úplně stranou civilizace. Já mám fajn sousedy, takže jsem to prostě sundal, zakopal a udělal novou střechu. To už nehrozí, ta fajn firma s šílenou cenou si to pohlídá. V okamžiku, kdy na to sáhnete, se tam objeví spřátelený úředník z hygieny, oznámí Vám, jaký hrozí flastr a dá vizitku na tu firmu. Ovšem cena už bude jiná, šacuji to lehce přes dvěstě litrů...:(

asd1
hodnocení

0x
Havárie střechy, nutno okamzite opravit pro zabraneni dalsim skodam=bez ohlášení.
Eternit zmizi na skládku pod zem kde nijak nebezpečný neni,dělá to tak drtivá většina.
Bohužel jsi byl moc aktivní,pravdepodobne ta místní firma si te ohlida a uda tě,pokud ses ptal na SU tak to samé.
retros1*
hodnocení

Tak o tomhle jsem nikdy neslyšel, zajímavé. Nicméně já to dělám v rámci celkové rekonstrukce a beru si na to hypotéku, takže když nebude ohláška na úřadě = nebudou prašule. No každopádně to vypadá, že tedy kývnu na tu ekologickou likvidaci a budu zvědav, jak to budou za pár let řešit sousedi (ještě pořád dost jich má také eternit). Díky všem za názor

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]