Nejste přihlášen/a.
Zdravím, vím že už tu pár otázek ohledně eternitu, resp. azbestu bylo, nicméně bych chtěl znát něčí názor na naší konkrétní situaci. Plánuji opravdu RD vč. střechy a jako krytina je tam starý eternit, který by musel dolů. Klempířská firma, která by rekonstrukci prováděla si v rozpočtu účtuje cca 12 tisíc za demontáž staré krytiny (odvoz a uskladnění bych si musel zajistit). Jelikož ale náš stavební úřad požaduje ohlášku, tak je k tomu potřeba přiložit i projektovou dokumentaci, což bych musel řešit nějak externě. Proto jsem oslovil ještě místní firmu zabývající se právě azbestem a ta mi včera předložila rozpočet na demontáž za šílených 145 tisíc (cena nemusí být konečná, záleželo by, kolik bude chtít hygiena provést měření). Z hlediska ceny by to tedy bylo úplně jasné, ale upřímně se obávám reakcí sousedů a eventuální návštěvy hygieny a následné mastné pokuty (nevím jestli náhodou nehrozí i něco horšího, za nějaké ohrožení zdraví nebo tak). Pokud máte někdo zkušenosti v této oblasti, rád bych slyšel váš názor, jak byste v této situaci postupovali. Předem děkuji
Tak o tomhle jsem nikdy neslyšel, zajímavé. Nicméně já to dělám v rámci celkové rekonstrukce a beru si na to hypotéku, takže když nebude ohláška na úřadě = nebudou prašule. No každopádně to vypadá, že tedy kývnu na tu ekologickou likvidaci a budu zvědav, jak to budou za pár let řešit sousedi (ještě pořád dost jich má také eternit). Díky všem za názor
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.