Nejste přihlášen/a.
Existuje jádrová omítka, zdící malta případně sanační omítka a štuková omítka.
Zdící se používá na zdění , jádrová na nahazování a štuková finální vrstva na zeď.
Ale jaký je rozdíl mezi zdící a jádrovou - jádrová je jen jemnější a nebo má i jiný poměr - písek - vápno.
Štuková vím že je jemnější a na zdění je nevhodná.
Jsou to zbytečné marketingové tahy. Přestavěl jsem celý dům a nikdy jsem nic takového neřešil. Namíchal jsem si maltu sám a buď jsem zdil, nebo nahazoval. Poměr písku, hydrátu a cementu jsem si vyzkoušel a okoukal od zedníků. Do malty jsem dal jen trochu cementu, pokud nebyla malta pro nahazování dost "mastná" (nedržela na stěně), jak říkají zedníci, tak jsem ještě trochu hydrátu přidal. Množství vody je potřeba vyzkoušet, aby malta nebyla ani hustá, ani řídká. Štukovou maltu jsem si namíchal také sám v poměru 1 : 1 (štukový písek přepocívaný přes síto + vápenný hydrát). Po promíchání nasucho nalít vodu, promíchat a nechat stát do druhého dne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.