Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topit / netopit ve sklepe

Od: topenivesklep odpovědí: 5 změna:

Mám nově udělané rozvody topení v celém domě a nechal jsem si dat radiatory i ve sklepě, mam jich tam celkem 3 + kotel. Sklep je zatím staveniste a sklad stavebního materialu, nevyuzívam ho zatím. Muj dotaz zní, zda se to finančně hodně projeví, pokud na těch radiatorech budu mít např 2-3 na hlavici. Rozvody jdou pod stropem, k radiatorum je vzdy odbočka max 2m dlouha.

Termostat mam v obyvaku, takze kotel se řídí jím, dole by to topilo prostě podle obyvaku. Ale zda tam bude velký rozdíl nebo ne, nedokazu rict.

Díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já také nedokážu říct jak velký to bude rozdíl, když ve sklepě topit budete, nebo nebudete.

K tomu abych to řekl bych potřeboval kompletní výkresy domu a projekt topení. Následně bych to musel pár desítek minut studovat, abych dal dohromady alespoň nějaké orientační číslo. Projektant který vytápění počítal, by toto měl hotové v příslušném softwaru relativně rychle a přesně.

zam
hodnocení

4x

Teda topit ve sklepě je v nynější době velká marnotratnost.Máme ne sklep ale spíš technické místnosti(prádelna,kotelna,garáž,špajz( a nikdy ani v největších mrazech až -30 neklesla pod zámrznou teplotu.Když jsem tam chtěl kutit stačil teplovzdušný ventilátor.

tm
hodnocení

2x
Popravdě když budete mít na hlavici 2 nebo 3, topení bude stejně studené... podle mě nač ve skladu materiálu topit... samozřejmě tam nesmí být průvan nebo mrznout

hodnocení

0x

To přeci musíte vědět Vy, zdali tam chcete mít teplo, 23°C, nebo 18°C, či opravdu postačí 10-12°C. Podle toho budete točit kolečkem termostatu.

vibe2*
hodnocení

0x

Co je nad sklepem? Obývaný prostor?

Vždy je lépe sklep temperovat - stačí do +10°C - barák pek tolik neprochladne a neprovlhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]