Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protékající sprchová hadice

Od: asterix123lp odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

už nějakou dobu nám skrz sprchovou hadici protéká voda. Nejdříve jsme vyměnili sprchovou baterii v domnění, že se problém vyřeší, ale voda skrz hadici protéká stále. Poté jsme vyměnili sprochovou hadici a vyzkoušeli těsnící kroužky, ale problém stále přetrvává.

Věděl by někdo, kde je zakopaný pes?

Děkuji za odpověď.

doplněno 28.08.23 16:56:

Myslíte, že kdyby se koupila nová sprchová hadice, tak že by se problém vyřešil?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aaa
hodnocení

2x

A co jednoduše tu hadici vyhodit a dát tam novou. Jak jednoduché. *poctar*

hodnocení

1x
Vymente hadici.

hodnocení

0x

Kudy přesně voda protéká? Na některém místě na hadici nebo na některém z jejich dvou konců?

asterix123lp
28.08.23 16:29
hodnocení

Protékající sprchová hadice

hodnocení

0x

Hadice je v nalisovaném spoji netěsná. Vyměnit za novou funkční- těsnou

asterix123lp
hodnocení

Hadice už byla potřetí vyměněna. Koupil jsem dvě nové, ale problém přetrvává.

aaa

Když nový taky tečou, tak tam dej ještě jedno těsnění.

asterix123lp
hodnocení

To už jsem zkoušel. Kvůli tomuhle problému jsme koupili novou baterie. Nic se nezměnilo.

had
hodnocení

0x

- nová baterie

- k tomu další nové hadice

- další těsnění

a pořád to teče.Tak ještě zavolej instalatéra.Možná by to už bylo lacinější.Instalatéra mám vedle ve vchodě a baterii s hadicí měnil a nic neteče.Něco děláš pořád dokola při montáži špatně.

hodnocení

0x
Zdravím, podle fotky to moc nerozpoznám jedná se o normální nerez hadici nebo plastovou? Případně jaká značka s. hadice to je? Pokud máte pořádně dotaženou hadici, těsnění navíc a stejnak protéka tak vrátit a vybrat jinou. Případně teče to v nalisovaném spoji dole nebo v části víc nahoře (jak je závit)?

hodnocení

0x

Takže nová hadice, nové těsnění, nová baterie... a furt to teče *sok*? Nic jiného tam není, problém bude někde jinde. Dáváte to správně dohromady? Sice nevím, jakou byste mohl dělat chybu, ale jiná možnost než chybná montáž už není.

doplněno 28.08.23 17:10:

had - sorráč, když jsem začal psát odpověď, tak tam ta Vaše ještě nebyla (zpoždění 2 minuty). *smich*

had

to už jsem psal

aaa
hodnocení

0x

Je ještě jedna možnost, se kterou jsem se setkal. Vyndej těsnění co je v převlečné matce a překontroluj dosedací plošku toho plastovýho ukončení, jestli je to rovný a není tam nějaký zůstatek plastu po zhotovení ve formě. Jsou to takový úzký výstupky, které brání k dosednutí těsnění na plast. Taky zkontroluj i dosedací plošku na baterii, jestli je čistá. Ale asi je když to dělalo i na nový baterce. Jinak není již možný, aby to dělalo stále dokola.

Taky zkus , jestli se neprotáčí zlehka při našroubovaný hadici a utažení na baterii hadice, za tu kovovou stahovací trubičku na konci hadice.

asterix123lp
hodnocení

Děkuji všem za spolupráci a za užitečné rady. Nakonec jsem problém vyřešil koupí nové sprchové hadice. :)

Vyměnit hadici Vám už v 16:31 radil "aaa" a v 16:32 "clas". V 16:34 jste psal, že už jste jí měnil 3x a nepomohlo to. To byly všechny ty nové hadice vadné? Nic ve zlém, ale tomu se nedá věřit!

Jestli jste tam ovšem montoval nějaké hadice ze sběrného dvora, tak to je bez komentáře.

Vyřešení problému za pár tisíc a přitom stačilo 200Kč.
Ale každý má svůj postup..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]