Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na botech

Od: achjo odpovědí: 8 změna:

Na uskladněných botech se objevila plíseň, asi navlhly. Čím je můžu umýt, můžu třeba vodou se savem (jsou to černé (asi) kožené boty), nevybělí savo bílé fleky? Nebo raděj octem, stačí to? A jak dlouho namáčet?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Použil bych vlhčené ubrousky sanytol :)

hodnocení

1x

Plesnivý boty zahodit. Ty musely být nasáklý potem! *smich*

achjo
hodnocení

To teda nebyly! Byly umytý, vysušený a uskladněný, ale v místnosti je vlhčí vzduch to byla asi příčina. Zkusila jsem teda vodu s octem (ozonátor ani sanytol jsem neměla), nenamáčela jsem je raděj úplně, jen hadříkem, a po usušení nakrémovala a jsou jako nový. Jen se bojím aby se do zimy plíseň nevrátila, ten vlhčí vzduch nevyřeším a topí se tam až v zimě :(

riva
hodnocení

0x
Tady by pomohl ozonátor.

hodnocení

0x

Savo rozhodne ne, byly by flekaty.

vibe2*
hodnocení

0x

Na jakém materiálu se to objevila plíseň? Kůže, plátno, plast, guma, dřevo, sláma, korek ...

achjo
hodnocení

Objevila se na dvojích botách oboje kožené, naštěstí snad jen na povrchu nebo uvnitř nic nevidět.

vibe2*

Pokud je to kůže, doporučuji silikonový tuk nebo podobné speciální mazadlo.

Po impregnaci může kůže ztmavnout.

outdoortipy.cz/...

srovnanicen.cz/...

peon.cz/...

mall.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]