Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z odvodu kondenzátu kape voda - Vaillant

Od: vitv odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, v posledních dnech mi začala z instalovaného odvodu kondenzátu hadicí (asi) přímo do odpadu kapat voda (viz znázorněná šipka - místo, odkud voda teče). Máte prosím někdo podobnou zkušenost s takovou instalací? Zajímá mě zejména to, zda by šedá hadice měla na vývodů z kotle být utěsněna, nebo na volno (jako ve videu) případně zda může dojít k ucpání bílého sifonu. Osobně mám podezření, že bude zanesena samotná šedá trubka, neboť voda v ni musí stát. Ale než se pustím do rozebrání, tak raději zkusím tady. Díky za názory a přeji všem hezký den!
Z odvodu kondenzátu kape voda - Vaillant
Z odvodu kondenzátu kape voda - Vaillant #2

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

voloda6
hodnocení

2x
Dobrý deň, tento problém na kondenzačnom kotli Vaillant som riešil minulý týždeň. Vľavo, vedľa šípky je priehľadný filter, priehľadný plastový výlisok. Sem priteká všetká odpadová voda (kondenzát). Tento sa mi upchal a pri ochladení, alebo pri väčšom daždi, kondenzát nestíhal odtekať a tak cez hadicu pretekal do kotla na spodok a na zem pod kotlom. Dvoma prstami uchopte priehľadný filter, pootočte proti smeru hodinových ručičiek o necelú 1/4 otáčky a vyberte smerom dole. Vyčistite túto nádobu aj celý filter pokiaľ dosiahnete. Prítokovú hadicu do tohto filtra odpojte na najvyššom mieste (pri výmenníku) a prečistite ju tenkou kefkou na umývanie fliaš. Potom ju prepláchnite vodou. Namontujte späť nádobku filtra - nasunúť, pootočiť do prava pozor necelú 1/4 otáčky. Hotovo. Tečenie je vyriešené.
S pozdravom Voloda6

hodnocení

0x

Na vyvodu z kotle by mohla byt namontovana hadicova spona. Bily sifon se ucpat muze. Cisteni sifonu se provadi povolenim bile matky a po vycisteni zpetne montaze matky zpet. Dal bych tam jiny kondenzacni sifon, je vhodnejsi pro kontrolu odtoku kondenzatu. triker.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]