Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není mi umožněn vstup na střechu

Od: lades* odpovědí: 20 změna:

Na panelovém domě , jsem měl satelitní přijímač. Ten mi z důvodů zateplení sundali a nyní bych ho potřeboval umístit na střechu domu, ale v tom mi brání jeden z vlastníků bytových jednotek. Který má klíč od střechy na starosti, že tam nikoho nepustí a basta. Podotýkám , že jsem také jeden z vlastníků jednotky a dal jsem si i práci a obešel ostatní ať se podepíší jestli souhlasí nebo né.75% jich souhlasilo , ale ani to panu místopředsedovi společenství nestačí k tomu aby mi umožnil vstup na střechu. Nemáte někdo zkušenost jak takovou situaci řešit?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kiaransalee*
hodnocení

3x
Společnými částmi domu části domu určené pro společné užívání, zejména základy, střecha, hlavní svislé a vodorovné konstrukce, vchody, schodiště, chodby, balkóny, terasy, prádelny, sušárny, kočárkárny, kotelny, komíny, výměníky tepla, rozvody tepla, rozvody teplé a studené vody, kanalizace, plynu, elektřiny, vzduchotechniky, výtahy, hromosvody, společné antény, a to i když jsou umístěny mimo dům; dále se za společné části domu považují příslušenství domu (například drobné stavby) a společná zařízení domu (například vybavení společné prádelny).

To na úvod.

A teď napište:

Vážený vlastníku (družstvo, společenství...) dne toho a toho jsem odstranil anténu ze střechy domu z důvodu...a teď ji chci dát zpět(popis věci).

Z tohoto důvodu byl proveden zásah do pokojného stavu a bráněno ke vstupu do společných prostor čímž došlo k zásahu do mých práv porušením ustanovení zákona 40/1964 Sb., občanského zákoníku a zákona č. 42/1994 Sb., upravující spoluvlastnické vztahy.

Žádám tímto o okamžité obnovení předešlého stavu, v opačném případě se budu domáhat svých práv ochranou u soudu.

S pozdravem...

Jako kopii přiložte arch s podpisy a dokumentaci o tom co jaké jsou v domě společné prostory (tu si vyžádejte na katastru).

Kopii pošlete i tomu klíčníkovi.

Pokud to nebude mít ten správný sešup, dejte to k soudu. Soud Vám vyhoví a ještě Vám družstvo zaplatí veškeré náhrady.

lades*
hodnocení

Děkuji za odpověď , teď jsem plně rozhodnut to nevzdát a jít do toho. Snad jen na upřesnění hledal jsem ty zákony a je to č 72/1994 a né 42/1994 asi tedy. Tak ještě jednou díky.

kiaransalee*
21.05.10 11:55

překlep :)

laddes
hodnocení

Tak mi nezbyde nic jiného než jít do právního sporu. Pan klíčník dnes ,když jsem za ním byl , ječel, že ho zákony nezajímají a že společenství si kdysi odsouhlasilo , že na střeše nebudou žádné antény.Pak už jen hystericky křičel , že na střechu jen přes jeho mrtvolu.No nic v pondělí jdu shánět advokáta a snad jste měl pravdu a je šance , že mi bude vyhověno po soudním jednání.

laddes, hnusný soused, hnusně bych se zachoval...

"jen přes jeho mrtvolu" tak pojďte sousede ven, ať tady neděláme bordel. Chcete zapíchnout nebo zastřelit?

lui*
hodnocení

2x

domaci.ihned.cz/...

doplněno 18.05.10 23:01:

Je tam odkaz i sem:

moderniobec.ihned.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

My jsme ve stejné situaci.Pokud je ovšem zateplena i střecha,což předpokládám,protože jinak by to nemělo smysl,není pravděpodobně střecha pochozí.To konstrukci zateplení střechy značně prodražuje,a proto se řada nájemců,či vlastníků vzdává této výhody.Pak se není co divit,že tam zástupce samosprávy nikoho nepustí.U nás je zatím i zakázáno montovat cokoliv do zatepleného pláště domu,řada lidí bechápe proč.Máme na dům záruku a také je ještě nezkolaudovaný a každý zásah může být záminkou pro odmítnutí i dotace panel pro porušení těsnosti domu.Dnes úředníci dokáží buzerovat za maličkosti.A jde tu pomalu o dva melouny.

JABRAKA

arakain77*

Nesouhlasím s vámi Jabrako.

Každá střecha musí být pochozí.Ne,že by se po ní mělo skákat a mlátit,ale pokud na střechu potřebuji jít,nebo vylézt,musí být pochozí se zátěží na 1,m.2 minimálně 80.kg.(Mluvím o střeše,která je rovná,nebo s mírným sklonem.I když je zateplená,musí být části střechy pochozí hlavně ke komínům a komunikačním zařízením.Tyto zpevněné části musí být označeny takovým způsobem,aby bylo každému jasno,kde může stoupat.Ale není to dovoleno všem nájemníkům.V doprovodu nebo po poučení správcem,který zodpovídá za to,že vstup na střechu byl oprávněný za nějakým účelem.Dokonce v době záruky by se měl vést deník,a psát do něj,kdo,co a kdy na té střeše dělal.

jabraka*

Ano,to je správná definice vstupu na střechu.Jen záleží na nájemnících,jak to omezení chápou.U nás byla jedna mladá paní,která se s oblibou chodívala na střechu opalovat.Teď nemůže,tak je jako zběsilá a všem nadává.

JABRAKA

Petře a @kiaransalee , souhlasím s Vámi. Musí být umožněn přístup na střechu, musí být střecha pochozí!

Je to jen o jednání mezi lidmi.

Braňte si právo!

arakain77*

Kvůli nejaké kravině tam nikoho nepustím ani já.Opalovat se?Leda bych z toho taky něco měl.Jinak ani náhodou.Satelit je ale komunikační zařízení.Buď správce půjde s dotyčným nájemníkem na střechu jako dozor a nebo ať si tazatel pozve na montáž Firmu.Pak dotyčný správce má smůlu a musí je tam stejně pustit.

lades*
hodnocení

Montáž bych sám neprováděl , právě , že přijela odborná firma a dotyčný pán odmítl odemknout přístup na střechu a tak jsem zaplatil 500 kč za technika , který jen kroutil hlavou, že až si to domluvím mám zavolat. A dotyčný pán který , má klíče na starosti dál trvá natom , že na střechu nikoho nepustí, že to je můj problém , že mám smlouvu s firmou a platím měsíční poplatky za sat. příjem a nedívám se.Na domě je společnej sky link , ale já mám smlouvu s digi Tv. Přejítí na sky link by byla investice zhruba 7000 - 10 000 kč.( 2 tv.)

lades*
hodnocení

Ještě malý dodatek, není to správce , ale místopředseda společenství vlastníků , kterého jsem i já členem.

arakain77*

Dejte to zaplatit tomu místo předsedovi.Třeba přes právníka i s nákladama.

doplněno 22.05.10 06:48:

...Já bych po něm asi už dávno skočil.

lades*
hodnocení

Tak jsem dnes panu předsedovi předal sepsaný protest. A jediná jeho reakce byla " My máme taky advokátku." Paradox je ten , že bude placena z peněz společenství kam přispívám i já, takže si ji zaplatím i já. Nicméně tímto děkuji všem za rady a morální podporu. V pondělí jdu k právnikovi. Pak dám někdy vědět jak jsem dopadl. Ještě jednou díky všem a přeji pěkný a ničím nerušený den.

karina*

lades, tak ještě máte možnost přesvědčit členy společenství, že celý spor byl zbytečný, že chyba byla na straně pana místopředsedy. Protože si myslím, že jinak to dopadnout nemůže ...A ať tedy ty vaše doposud vynaložené náklady a advokátku zaplatí ze svého a ne ze společných peněz vlastníků. kari.

arakain77*

Taky se přikláním.Proč by to měli platit nájemníci,když se v tom šťourá jen ten chlap.

lades*
hodnocení

A ještě malá perlička , před chvíli jsem na chodbě potkal souseda a ten se do mě pustil , že netušil že jsem takovej křivák a hajzl , že pan předseda chodil po domě a vykládal lidem " Vidíte jste mu podepsaly , že souhlasíte se satelitem na střeše a teď vás dává k soudu , že tu montáž chce zaplatit po společenství. "Tak pěkný večer všem,prý jsme postoupily do finále v hokeji , nedíval jsem se tak du skouknou internet jestli to někde není.

halik
hodnocení

0x

Pokud si to odsouhlasilo společenství usnášeníschopnou většinou, že na střeše žádné antény a jiné pičičmundy nebudou, tak by se to mělo snad respektovat ne. Za korektní bych považoval, otevřít to jako problém na nejbližším jednání/schůzi, a toto rozhodnutí změnit.

lochman
hodnocení

Pokud jsem dobře četl pán uvádí , že sousedy obešel a ti nemají problém.A pokud není možnost jiného umístění ať už z jakéhokoli důvodu,tak co potom?Co je lepší vrtat do nově zateplené fasády nebo to dát na střechu kde to nebude vidět a nikomu překážet?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]