Nejste přihlášen/a.
Nechci strašit. Jen napíši své. Měl jsem v bytě udělaný odbočku( slepé rameno chcete-li, ) na odkalení vody a nečistot. Asi tak 35 cm dlouhou. Občas jsem to odpouštěl. Doma jsem se nemohl napít vody, pokud jsem se napil, dostal jsem průjem a nemohl jsem přijít na to, proč. Na návštěvách jsem se bál napít také vody z vodovodu. Ale nakonec jsem také musel se tam napít. Světe div se - průjem se nedostavil. Dokud jsem pil převařenou vodu doma, nic se nestalo. Nepřevařenou jsem nemohl pít. Na netu jsem se dočetl, také o slepém potrubí a co může způsobovat. Nakonec jsem tu trubku dal pryč a zrušil ji. Dnes mohu pít vodu doma bez převaření taky a nic se mi neděje. Vemte si z toho co chcete, nikomu nic nevnucuji.
Máte pravdu, musí se udělat nový odpad už z chodby
Slepé rameno je problém, můžete zavařit někomu, kdo o tom nebude vědět.
Takže jste si udělali "pseudorekonstrukci", nějak jste to SPATLALI.
Jak jsme vždycky slýcháváli od takových lidí zákazníků
1. Udělejte to co je jen nutné, nemáme peníze
2. Udělejte to jen aby to fungovalo, sekat koupelnu se nám moc nechce, kdo to má všechno pak uklízet a ten prach
Takže pak si sehnali tyhle typy lidí nějaké ukrajince, co jim to udělali "za dobré peníze a bez zbytečnýho bourání"
A nakonec po nějaký době zase volali nás, že jim to nějak nefunguje, neodtýká, nesvítí, zásuvky nefungují,padají jističe, "smrdí" zásuvky...a kopou kovové kryty spotřebičů. Takže nakonec šlo stejně všechno pryč ze zdí a zákazníci platili dvakrát jak práci, tak materiál.
ale ono se nedá ani poradit co s tím rozumnýho, jedině rozebrání toho odpadu, který je už totálně zacpaný krtkem
Jsou i frézy na ucpané potrubí, ale bůh ví, jak jsou tam ta kolena, navíc když už cpát do něčeho peníze, tak místo frézování už je lepší vyhotovit nový odpad.
Pro tazatelku:
čím můžete někomu zavařit? Třeba tomu, kdo se bude chtít u vás napít a vy mu zapomenete říct, že pít vodu u vás nemá. I když je to slepý rameno, tak ta voda v potrubí vlivem změň tlaku cirukuluje.
Někoho najdete na hlídání dítěte a ten někdo se napije, nebo dá vodu dítěti. Můžete byt pak prodat, nebo dát jiným nájemcům.
To budete mít v bytě cedulky s nápisy ZÁVADNÁ VODA?
Možná by ten odpad, ten špunt prorazil instalatér s pořádnou pružinou-průměr 10mm, jestli to někdo šmrdlá s pérem průměru 6 mm(je jednodušší s tím dělat), tak se nedivím, že to nejde prorazit.
My jsme zvládli i dvě kolena 90 stupňů(přímo 90 není nikdy, vždy je to o něco málo míň) s tlustou pružinou, byla to dřina, ale zákazník to měl v pohodě-došťouchali jsme to do "hlavního" odpadního potrubí.
Tahle doba je o tom, že je to všude samej kokot...dobrý řemeslníky zase nechce moc lidí zaplatit.
ten krtek, pokud se s tím neumí dobře, je svinstvo a tím jste to totálně zašpuntovali.
Od začátku tam neměl jít žádnej zasranej krtek, ale měli jste tam nacapt pořádný instalatérský péro a horkou vodu se saponátem. Jak tohle může řešit ženská? Zaúkolujte otce dítěte, ať se stará, nebo někoho jinýho z pánskýho druhu, bratr, bratranec, váš otec, kamarád. Napíšu to narovinu. Máte kolem sebe debily co nedokážou ženský pomoct...
S instalatérským pérem se musí umět, pokud jsou kolena v odpadu, musí se hodně točit, ale lze to i přes 2 kolena skoro 90 stupňů
Zkuste zprovoznit ten odpad. Asi poslední šance - sežeňte Stura Facille (už si připadám jako jejich dealer). Píši sežeňte, ne kupte, protože se změnila receptura. Teď se běžně prodává nový model, na bázi hydroxidu sodného, je na nic. Musíte sehnat starý typ, je to koncentrovaná kyselina sírová, prodej je vázaný na licenci. Mohlo by to zprovoznit ty trubky... Sežere to všechno krom HTtrubek a těsnění. Pokud to seženete, postupujte striktně podle návodu, na experimenty není prostor. Pokud tedy z dřezu nechcete mít kapesní sopku a z bytu plynovou komoru.
Něco jsem nepochopil? Pokud zprovozníte odpad, tak zrušíte uzávěrku vody, ne? A slepé rameno nebude slepé... K reakci na jinou odpověď - pokud (teoreticky) tam vybují legionella, kontaminujete vodu i jiným lidem, sousedům. Teoreticky.
Aha, teď to čtu znovu, nepochopil.... To se propláchne... Po zprovoznění to vypusťte do kýblu, pro klid duše a ten zbytek už bude v pohodě.
Jisté potenciální riziko to je, na druhou stranu, každý např. nevyužívaný byt na cestě před vámi je také takovým slepým ramenem. také lidé běžně mívají přípravu na pračku, kterou poku zapojilio jinam, j etaké běžným lsepým ramenem.
Ta legionela a další bakterie jsou všude, ale jde o jejich koncentraci ve vodě. Takovéto slepé rameno není nejhorší případ, objem vody v něm je poměrně malý, při každém puštění vody proud sebere vodu jen z prvních pár cm trubky a hlavně, ta voda v rameni ve zdi je relativně studená, kolem 21 °C. Mnohem větším rizikem jsou bojlery nastavené kolem.40 °C, to je teplota srovnatelná s teplotou těla, ve které se bakterie množí velmi rychle a navíc přímo všechny odcházejí do vodovodního kohoutku.
Na druhou stranu, kdybyste se mohla nacpat do průhledné miniponorky a plout celou mnohakilometrovou trasu od vašeho kohoutku až ke zdroji vody, myslím, že byste se z kohoutku už nikdy nenapila.
To je právě ono, paní Adéla nechce něco udělat, ona chce jen ujištění od někoho, že je to zatím v cajku...
A když ji někdo to ujištění poskytnul, tak napíše tak dlouhý sloh a hromady výmluv kolem, že stejně je v baráku spousta nevyžívaných bytů. A velmi ráda poděkuje za ono jí očekávané UJIŠTĚNÍ.
Pokud je to panelák, tak v čem je problém předělat ten odpad? Já myslel, že je o nwějaká zděná bytovka, kde je všecko zasekaný ve zdivu hromady metrů.
Proč si nezavoláte kamarády, příbuzné, co vám pomůžou s DEMONTÁŽÍ potrubí, to nejsou schopni pro osamocenou ženskou příbuznou ,kamarádku udělat aspoň tu demontáž? jestli jste dělali příčky z ytongu a tak...
Montáž potrubí už může uděla instalatér.
Já bych to prozatím vyřešil tak,že bych 2x týdně odpustil vodu do kýble,tím bych zajistil že se potrubí pročistí a vodou z kýble bych zalíval WC,ne vylil.
Nedá se nějakým způsobem udělat cirkulace / dezinfekce?
Tady je případ Kampusu MU Brno, kde bylo potrubí z pozinku a mělo se vyměnit za nerez a pak se ještě doplňovaly dezinfekční přístroje ...
V kampusu za pět miliard korun už rok a půl neteče pitná voda (2012)
ceskatelevize.cz/...
Problémy s pitnou vodou v kampusu v Brně vyřeší výměna rozvodů (2013)
ovodarenstvi.cz/...
Bezpečná voda pro Kampus MU Brno (2017)
asio.cz/...
--- obecně o cirkulaci TUV ---
Rozvody teplé vody - I (2009)
voda.tzb-info.cz/...
Cirkulace teplé vody (2021)
chytrydumsvepomoci.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.