Je to ještě jinak. PES je anglická zkratka pro Power Extension Socket, neboli zásuvka pro prodloužení napájení. Jezevčík jsem slyšel snad jen jednou v životě a to asi z důvodu, že je to pes, ale hoodně dlouhej.
Správný výraz je vidlice. Jednofázová plochá, jednofázová se zdířkou pro ochranný kolík, případně třfázová (a odvozené na další dělení podle typů). Zásuky a spojky. A bylo by to na delší rozebírání podle použití.
@magdon na tom není vůbec nic divného, je to řekl bych docela standard. 1,5 mm2 těch 16A zvládne naprosto bez problémů, neplést si s normami a jištěním pevně uložených kabelů Já bych se teda docela divil, kdybych viděl domácího "psa", do kterého by byl kabel 2,5 mm2. To jsem ještě asi neviděl. Btw docela běžné jsou i 16A prosluzovačky s průřezem 1mm2, tam už je to docela na hraně.
Zajímavý je též v popisu uváděný výkon prodlužky. To bude nějaká nová technologie z Číny.
Při těch 16A bych neměl ani tak strach o kabely, ale o přechodový odpor v těch dietních konektorech s plíškama tloušťky cigaretového papírku. které se při prvním zastrčení roztáhnou a pak nejdou zpátky.
Nechce se mi věřit, že svou otázku myslíte vážne , ale pokud ano, tak zástrčka (vidlice, samec...) zastrčená do psa (vícenásobná zásuvka, samice...) vypadá takhle.
Pětipes je obec na chomutovsku. Tam o prodlužovačku nešlo.
Pohádka O kohoutkovi a slepičce taky není o instalatéřích
svacinarka
No hlavně do 5psa nemůžeš zastrčit zásuvku! takže pan svačinka napsal nesmyslný dotaz. Do psa může zastrčit zástrčku neboli vidlici. A ty zase nerozumíš anténám ! 8 anten
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.