Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená pojem zásuvka zastrčená do psa?

Od: pansvacinka® odpovědí: 20 změna:

zásuvka nebo zást/... ve psovi? Google nic nenašel, jen nějaké obojky.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pes = jezevčík = vícenásobná prodlužovačka.

Tělo s několika zásuvkama a ocásek přívod.

Je to ještě jinak. PES je anglická zkratka pro Power Extension Socket, neboli zásuvka pro prodloužení napájení. Jezevčík jsem slyšel snad jen jednou v životě a to asi z důvodu, že je to pes, ale hoodně dlouhej.

ptejteseknihovny.cz/...

hodnocení

@gumidek dík. Ještě jsem se s tím nesetkal. S tím pojmem. Dobrý vědět *palec*

25.08.23 19:54

;)

nov

Též je dobré znát pojmy:

zásuvky=samice

zástrčky=samci

olinl

nov: ještě k zástrčkám vidlice-samci

Správný výraz je vidlice. Jednofázová plochá, jednofázová se zdířkou pro ochranný kolík, případně třfázová (a odvozené na další dělení podle typů). Zásuky a spojky. A bylo by to na delší rozebírání podle použití.

hodnocení

5x

Tady je nmapříklad šestipes s vypínačem

obi.cz/...

Prostě prodlužovačka toho to typu.

U té prodlužovačky v odkazu je pozoruhodná jedna věc - vodič 1,5 mm2 na 3500 W, jištění 16 A. A může být schovaná za nábytkem. *ee*

@magdon na tom není vůbec nic divného, je to řekl bych docela standard. 1,5 mm2 těch 16A zvládne naprosto bez problémů, neplést si s normami a jištěním pevně uložených kabelů ;)
Já bych se teda docela divil, kdybych viděl domácího "psa", do kterého by byl kabel 2,5 mm2. To jsem ještě asi neviděl.
Btw docela běžné jsou i 16A prosluzovačky s průřezem 1mm2, tam už je to docela na hraně.

Zajímavý je též v popisu uváděný výkon prodlužky. To bude nějaká nová technologie z Číny.

Při těch 16A bych neměl ani tak strach o kabely, ale o přechodový odpor v těch dietních konektorech s plíškama tloušťky cigaretového papírku. které se při prvním zastrčení roztáhnou a pak nejdou zpátky.

hodnocení

4x

Nechce se mi věřit, že svou otázku myslíte vážne *smich*, ale pokud ano, tak zástrčka (vidlice, samec...) zastrčená do psa (vícenásobná zásuvka, samice...) vypadá takhle.

Co znamená pojem zásuvka zastrčená do psa?
pess
To je jenom 3čokl
3pes

svacinarka
hodnocení

2x
Znáš film: My tři a pes z Pětipes?
Pes je prodlužovačka, která má 5 zasuvek.

Pětipes je obec na chomutovsku. Tam o prodlužovačku nešlo.

Pohádka O kohoutkovi a slepičce taky není o instalatéřích *smich*

svacinarka
No hlavně do 5psa nemůžeš zastrčit zásuvku! takže pan svačinka napsal nesmyslný dotaz. Do psa může zastrčit zástrčku neboli vidlici.
A ty zase nerozumíš anténám ! 8 anten ;)

Nikdo není dokonalý.;)

Gumidek - Když už, tak ta obec není "Pětipes" ale "Pětipsy" ;)

25.08.23 21:05

OK *hi*;)

hodnocení

1x
Pro rozšiřeni obzoru: v angličtině "power strip“

jiricekk
hodnocení

1x

stačí googlovat, třeba zde.

V tomto případě byl pes liný udělat pár kroků navíc, takže se musel použít navíc prodlužovací kabel :)

Co znamená pojem zásuvka zastrčená do psa? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]