Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtyřktakní motor - sekařka, jaký benzin?

Od: uzu odpovědí: 3 změna:

dobrý den , dostal jsem sekačku, má čtyřtaktní motor, zajímalo by mě, zdali mám do něj lít 95 nebo 98 benzin? a mám do něj dávat olej? nebo ten se dává jen do dvoutakních?

moc díky radu ...P.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

95 oktan není u téhle techniky problém. Olej se u 4taktů kontrolije ( a dolívá) zvlášť

vernon
hodnocení

0x
Většina těchto motorů je na Natural 91 a výše. Většinou dokáží fungovat i na palivo E10.
Olej se do paliva nemíchá.

asd1
hodnocení

0x
Obecne bezna sekacka: oktany 95 staci,lepší je benzín bez bioslozek (např.Cepro), kvůli usazeninam v tryskach karburátoru,vhodná je aditivace VIF. Olej se do benzínu nedává, motor má vlastní olejovou napln obvykle ca půl.litru.
Pozor jsou i 4taktni motory mazané směsi,tam se olej do benzinu dává. Často na krovinorezech, na sekackach nevím o žádném..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]