Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prilepeni soklu na fasadu

Od: luboss odpovědí: 9 změna:

Zdravim, potřeboval bych poradit, odpadlo par kusu soklu o tloustce cca 2cm ze zateplene fasady. Cim bych to mel prilepit? Rikal jsem si, že na lepidlo to neni, spis mamut a pak zatmelit PU tmelem nahore a dole? Diky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Záleží co máš za zateplení a podklad+důvod proč to odpadlo.. Přidej foto.

luboss
hodnocení

jsem ted mimo, takze fotku neporidim, ale co vim, tak omitka je akrylatova a pod ni je 10 cm polystyrenu. Jde mi asi o metr a pul soklu, ktery byl lepen cca 4 roky zpet, omitka byla delana cca 18 let zpet. napadl me bud ten mamut, ale pak jsem o tom premyslel a je to nejspis blbost. ted si rikam, ze nejlepsi by bylo flexibilni mrazuvzdorne lepidlo, tenkou vrstvu na omitku, tenkou na soklik a po vytvrdnuti to nahore uzavrit nejakym PU tmelem. Ono s tim asi nejde moc kouzlit, ale treba na to je nejaky postup/fígl... dekuji

hodnocení

0x

dejte foto.

luboss
hodnocení

Dobry den, konecne byla moznost vyfotit. Dekuji
Prilepeni soklu na fasadu
Prilepeni soklu na fasadu #2

Zateklo, odmrzlo, upadlo.

Mamut, nebo pěna .

luboss
Dekuji. Takze flexibilni lepidlo je nevhodna volba? Mamutem lepit zhruba na obalku ci na nejake bobky, pripadne nanest na celou plochu?
vibe2*

Zatečení, namrznutí, upadnutí se bude opakovat, pokud bude voda zatékat mezi sokl a fasádu.

Lepit na obálku. Jen připomenu, jak píše i pan vibe2, musíte zajistit, aby tam voda nezatékala, jinak se závada bude opakovat stále.

luboss
Diky panove. Chapu, ze to odmrzlo a souhlasim, jedine co me napada, tak to zeshora zatmelit PU tmelem, coz by mohlo vydrzet par let…

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]